Húsz éves a testvérvárosi kapcsolat – megérkeztek a schwetzingeni vendégek


2012-09-06 23:05:46  | cikk: HuHa  | 


Húsz éves a testvérvárosi kapcsolat – megérkeztek a schwetzingeni vendégek főképe
A felújított régi Városháza aulájában fogadta ma este a schwezingeni delegációt városunk polgármestere, alpolgármestere, jegyzője és a képviselőtestület megjelent tagjai. A németországi testvértelepülés harmincöt fős küldöttsége jeles eseményre érkezett Pápára, a két város most ünnepli partnervárosi kapcsolatának húsz éves jubileumát.
A szerződést két évtizeddel ezelőtt dr. Kovács Zoltán és Gerhard Stratthaus akkori polgármester urak írták alá, azóta pedig hagyományosan ötévente, a két város ünnepélyes keretek között erősíti meg ezt a partnerkapcsolatot, felváltva Pápán és Schwetzingenben. Az elmúlt években e kapcsolatnak számos területe teljesedett ki, elsősorban kulturális téren, de a németországi város több alkalommal támogatta adománnyal a pápai intézményeket, és számos baráti, családi kötődés is kialakult. Az idei, húsz éves jubileumon Pápa városán van a sor, hogy vendégül látva a schwetzingenieket, közösen megemlékezzenek az évfordulóról és a további együttműködési lehetőségekről egyeztessenek.
Meleg kézfogások, örömteli ölelések – így köszöntötték egymást a már baráti kapcsolatot is ápoló pápaiak és schweztingeniek a gyönyörűen felújított épület aulájában. Dr. Áldozó Tamás köszöntőjében elmondta, a régi-új Városháza épületének ez az első rendezvénye és fontosnak tartották, hogy ezt is megmutathassák a vendégeknek.
-Isten hozta önöket, örülünk annak, hogy megérkeztek, reméljük, nagyon tartalmas és szép napok elé nézünk – fogalmazott.
A közösen elfogyasztott vacsora után a vendégeket a Pápai Cicege és Bornapok rendezvényére invitálták a házigazdák. A delegáció holnapi programjában a Pápai Hús 1913 Kft. megtekintése és a Bázisrepülőtéren tett kirándulás is szerepel, a két polgármester pedig a jövő évi közös programokról tárgyal majd a Városházán. A németországi vendégek bekapcsolódnak a bornapok programjába is és a Hagyományok Hegyét is megtekintik vasárnapig tartó pápai látogatásuk során.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!