Borcsütörtök - Javában zajlik a Pápai Cicege és Bornapok


2012-09-06 19:02:49  | cikk: mo  | 


Borcsütörtök - Javában zajlik a Pápai Cicege és Bornapok főképe
Ha szeptember, akkor bornapok. A tavalyi siker után már megszokhatták a pápaiak, hogy a szüreti időszakban néhány napig minden a bor és a pálinka körül forog. A tegnap kezdődött Pápai Cicege és Bornapok – ahogy a rendezvény elnevezése is mutatja – kiegészült a gasztronómia finomságaival, így ma már nemcsak bormustra van az Esterházy-kastély udvarán, hanem a cicege-kínálat is igencsak jelentős. A somlai borok teljes tárháza fellelhető az öt napon át tartó rendezvényen, de nemcsak a legkisebb történelmi borvidék pincészetei kínálják termékeiket, hanem más tájegységekről is érkeztek borosgazdák. A finom ételek, jó borok és az igazi, torokseperő magyar pálinkák mellé kellemes, hangulatos zene is dukál. Ezekben a percekben a bornapok színpadának visszatérő vendége, Cecilia Lundberg svéd énekesnő szórakoztatja a közönséget, aki fülbemászó, a legtöbbek számára jól ismert világslágerekkel múlatja az időt.
Ma még az időjárás is a szervezők mellett áll, hiszen a szél olyan szépen kapta a hátára a dallamokat, hogy sokakat csalogatott a kastély udvarára, hallván a bársonyos énekhangokat. A látogatók egyre többen érkeznek, a bor (és az üvegpohár) pedig egyre jobban fogy, nem panaszkodnak a gazdák. És még csak csütörtök van...  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!