Új aszfaltszőnyeg a Munkás utcában


2012-09-05 22:10:18  | cikk: HuHa  | 


Új aszfaltszőnyeg a Munkás utcában főképe
Új aszfaltszőnyeget kapott a Munkás utca jelentős szakasza a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését követően. A teljes útburkolat megújítása nem tartozik a projekthez, hiszen az csak a zárt és nyílt rendszerű csapadékvíz–elvezető megépítését és a felbontott útburkolat helyreállítását tartalmazta, ám a munka elvégzése után kiderült, hogy a nyomvonalas helyreállítást követően az út minősége rossz lesz, így a város a teljes aszfaltozás mellett döntött. A burkolat a napokban elkészült a Fazekas utcáig – eddig tartott a korábbi aszfaltozás -, a kivitelezőknek még a padkákat, út- és járdacsatlakozásokat kell elkészíteniük.
-A projekt 1600 m2 helyreállítást tartalmazott, a most elkészült felület pedig meghaladja a 2000 m2-t. Az új burkolat 4-6 cm vastag aszfaltot jelent, vagyis jó minőségű utat tudunk átadni az itt élőknek – mondta el Molnár István városfejlesztési osztályvezető. A projekt keretében egyébként 640 m hosszan zárt csővezetéken folyik el az Alsóvárosban keletkező csapadékvíz, 1240 m-en pedig nyílt árokban vezetik el a vizet, keresztutcai bekötésekkel, tisztítóaknákkal. Az új, közel két kilométeres szakasz feladata az, hogy tehermentesítse az Erkel utcai főgyűjtőt, így azon a kiöntésveszély megszűnjön. A projekt 40 hektárnyi vízelöntés által veszélyeztetett területet és közel tizenkétezer ember lakókörnyezetét érintette.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!