Építők után vendégek – a hétvégén több rendezvény helyszíne lesz a régi Városháza épülete


2012-09-05 21:35:14  | cikk: HuHa  | 


Építők után vendégek – a hétvégén több rendezvény helyszíne lesz a régi Városháza épülete főképe
Eltűntek a palánkok, a járdát friss – ideiglenes – aszfalt borítja, a kis zöld felületeken árvácskák pompáznak a felújított régi Városháza épületénél. Az udvarban ma délután az utolsó falfelület vakolásán dolgoztak a kivitelezők, a rámpa korlátjának fogódzóját fúrták helyükre a belső udvarban és a kis terasz burkolatának fugázást végezték. Az épület helyiségeinek nagy többségét azonban a takarítók vették birtokba, hogy holnap estére minden készen álljon az első vendégek fogadására. A hétvégi nagyrendezvények programjának helyszínei között ugyanis ez az épület is szerepel. Dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester a kora délutáni órákban tekintette meg az előkészületeket, végigjárva a megújult épület helyiségeit.
-Használni fogjuk az aulát, az udvart és az emeleti tanácstermet, amit valamikor B épület nagytermének neveztünk – mondta el érdeklődésünkre a polgármester. A Pápai Cicege és Bornapok programjában szereplő borrendek találkozóját és tanácskozását az aulában tartják pénteken délután és csütörtökön este a város vezetése itt fogadja a schwetzingeni delegációt, mellyel szombaton délelőtt ünnepi közgyűlést tartanak a tanácsteremben. Ez utóbbi apropóját a két település testvérvárosi kapcsolatának húsz éves évfordulója adja. Pápa és Schwetzingen hagyományosan ötévente emlékezik meg az évfordulóról, felváltva a két városban, a mostani jubileumon Pápa a házigazdája a jeles eseménynek, melyre közel negyven németországi vendég érkezik városunkba. A testvérváros küldöttsége azonban nemcsak a gyönyörűen felújított régi Városháza épületét tekinti majd meg, tudtuk meg dr. Áldozó Tamástól.
-Mindent meg fogunk mutatni vendégeinknek a belvárosi rehabilitációból, hiszen a schwetzingeni főtér kivitelezési munkái hasonló nehézségek árán valósultak meg a közelmúltban, bár ott még régészeti kutatásokra sem volt szükség. Barátaink össze is tudják majd hasonlítani a két teret, például a forgalomszervezés szempontjából, ott ugyanis a gépjárműforgalmat nem lehetett a főtérről kirekeszteni, így az átmenő forgalom számára 8 km/órás sebességkorlátozást vezettek be. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a schwetzingeni főtéren sétálnak az emberek és közöttük sétatempóban mennek az autók – mesélte.
A megújult régi Városháza épületében körbejárva dr. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, eleinte furcsa lesz ebben az épületben dolgozni, hiszen ez az épület egy hosszú idő alatt felépült épületegyüttes – annak minden előnyével és hátrányával. Az 1823-ban emelt törzsépülethez ugyanis az következő évtizedekben, évszázadban folyamatosan építettek hozzá újabb és újabb irodákat, melyek a maihoz képest egészen más logika szerint épültek meg. Ezek közé a régi keretek közé kellett beépíteni az új, 21. századi teljesítményre képes irodaházat.
-Eddig azt látjuk, hogy ez tökéletesen sikerült, de működés közben teszi le majd az igazi vizsgát. Az biztos, hogy először nehézségeket fog jelenti az itt dolgozók számára is, hogy az épület egyik pontjából miként jutnak át egy másikba a legrövidebb úton, ez pedig azt is jelenti, hogy nagy segítséget kell adnunk majd az ide betérő ügyfeleknek is, és néhány hónap el fog telni, amíg a pontos ügyfélutak kialakulnak. Természetesen készen állunk arra, hogy ebben is segítsünk az ügyfeleknek – mondta a polgármester.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!