Már javában készülnek a gazdák - Este nyílik a Borfalu


2012-09-05 14:45:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Már javában készülnek a gazdák - Este nyílik a Borfalu főképe
Ezekben a percekben is pakolnak, rendezkednek a gazdák a faházakban, zajlik a porták csinosítása, hiszen ma este 18 órától kezdődik a Pápai Cicege és Bornapok. A tavalyi év sikerein felbuzdulva ismét az Esterházy-kastély előtti udvar ad otthont a nagyszabású rendezvénynek. A látogatókat öt napon keresztül 20 borosgazda és egyéb ínyencségeket kínáló faház várja majd.  Csehiné Sikos Mária kistermelő második alkalommal jött el nagy örömmel a bornapokra, a rendezvényen finomabbnál finomabb, saját készítésű sajtjait kínálja majd.
- Nagyon nívósnak tartom ezt a rendezvényt. Friss, illetve kemény, fűszeres sajtokkal várom az érdeklődőket. Az idén újításként az érlelt sajtok palettáját növeltük, vagyis paprikás, köményes és gyógynövényes sajtokat is lehet kóstolni, illetve vásárolni nálunk. Remélem, az idén is egy kiváló városi rendezvény lesz a bornapok, sok látogatóval - mondta a sajttermelő.
- A Badacsonyhoz közeli Szent György Pince is már második alkalommal vesz részt a pápai bornapokon, hiszen nagyon sikeresnek vélték a tavalyi évben is. A pincészet elsősorban fehérborokkal várja majd az érdeklődőket, főleg édessel és félédessel. Remélem, az idén is sok vendégünk lesz, jó idő és hangulat vár ránk az öt nap során. Jövő héttől aztán megkezdődik a szüret, illetve majd a karácsonyi vásárokon is részt fogunk venni az ország különböző részein -fogalmazott Rába Valéria értékesítő.
A Pápai Cicege és Bornapok ma este 18 órától nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!