Holnap kezdődik a Pápai Cicege és Bornapok


2012-09-04 15:57:45  | cikk: mo  | 


Holnap kezdődik a Pápai Cicege és Bornapok főképe
Már állnak a faházak az Esterházy-kastély udvarán, amelyekben szerdától kiváló magyar ételeket, borokat és pálinkákat kínálnak a gazdák. Dr. Áldozó Tamás érdeklődésünkre elmondta, a Pápai Bornapok megújult programsorozatát tavaly indították útjára, s az idei évben ismét bővül a paletta. A népszerű, nagy látogatottsággal bíró rendezvényen ebben az évben nemcsak finom magyar borokat és pálinkákat kóstolhatnak az érdeklődők, hanem cicegét is a legkülönfélébb módokon elkészítve, ezenkívül kiváló magyar alapanyagokból készült ételekkel várnak a vendéglátók. A polgármester hangsúlyozta azt is, a Pápai Cicege és Bornapok rendezvényétől távol kívánják tartani mindazt, amely nem helyi vagy nem kifejezetten magyar élelmiszer. A borokat most is üvegpohárból kortyolhatják a látogatók, melyeket egy arra fenntartott faházban lehet megváltani, és ha már nincs rá szükség, vissza is lehet vinni.
A szervezők most is igyekeztek olyan programkínálatot összeállítani, amelyben minden korosztály megtalálja a számára érdekes programot. A színpadi produkciók során mindig ragaszkodtak ahhoz, hogy a kistérségi művészeti csoportoktól a helyi fellépőkig sokak számára lehetőséget biztosítsanak a bemutatkozásra. Újdonság az idei évben az, hogy a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat a Bornapok programsorozatába ágyazta hagyományos Német Nemzetiségi Napjának rendezvényét. A polgármester szerint ez kitűnően illeszkedik a rendezvény hangulatához, az pedig különösen érdekes színezetet ad a programnak, hogy szintén a pénteki napra esik a schwetzingeni delegáció látogatása.
Az ötnapos rendezvény vasárnapján a vadászok is megjelennek az Esterházy-kastély udvarán. A Veszprém Megyei Agrárkamara szervezésében zajló vadásznapon vaddisznó húsból készült babgulyást készítenek, mintegy 600 adagot, emellett pedig számos szórakoztató programot kínálnak a résztvevőknek.
A Pápai Cicege és Bornapok már holnap este megkezdődik. A rendezvényre nemcsak pápaiakat várnak a szervezők, a bornapokra az ország más városaiból is érkeznek látogatók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!