Új épületben a Balla Róbert Téri Általános Iskola


2012-09-03 18:04:09  | cikk: HuHa  | 


Új épületben a Balla Róbert Téri Általános Iskola főképe
Ünneplőbe öltözött diákok sokasága, kissé kaotikussá váló közlekedés - ez jelezte ma reggel városunkban, hogy megkezdődött a 2012/2013-as tanév. Néhány oktatási intézményben az első tanítási nap elején, ma reggel tartották a tanévnyitó ünnepséget, köztük a Balla Róbert Téri Általános Iskolában is, mely új iskolaépületben kezdte meg a munkát. Az intézmény a Tarczy Lajos Általános Iskola volt kéttannyelvű tagozatának épületébe költözött, a százhatvan ballás diák itt köszöntötte a tanévet. Az ünnepségen részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki beszéde elején minden pápai diáknak jó tanulást kívánt. Az intézmény tanulóihoz és szüleikhez szólva elmondta, több változást is hozott ez a tanév az iskola életébe, hiszen 2013 január elsejétől az iskola fenntartója a magyar állam, ugyanakkor az iskolaépület tulajdonosa és működtetője, a pedagógiai munka tárgyi feltételeinek biztosítója Pápa Város Önkormányzata lesz, mindemellett pedig az intézmény új épületben kezdi meg ma a munkát. -Szeretném megköszönni a pedagógusok, szülők és gyerekek együttműködését az épületváltással kapcsolatban. Meggyőződésünk szerint az iskola jobb körülmények közé került, hiszen van tornaterem, akadálymentesített az épület, és az iskolaépülettel egy helyen ebédelhetnek a diákok - fogalmazott a polgármester hozzátéve, ez az épület korábban egy másik, ugyancsak kitüntetett figyelmet érdemlő oktatási programnak adott otthont, hiszen tavaly itt még amerikai, svéd, norvég és más nemzet gyermekei tanultak.
-Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen feltételek melletti működést tudunk felajánlani az intézmény számára, mely talán a város legkisebb érdekérvényesítő képességgel rendelkező iskolája. Bízunk abban, hogy ezt az értéket meg fogják becsülni a gyerekek, értékelni fogják a szülők és jól tudják használni a pedagógusok - mondta.
A polgármester a gyerekeknek a 2012-es londoni olimpia résztvevőit hozta fel példának, mint a küzdés, kitartás, sok munka és sok segítés példaképeit. Úgy fogalmazott, mindenkinek az életében ott van a képzeletbeli dobogó, és mindenkinek úgy kell alakítania az életét, hogy saját dobogójának a csúcsára állhasson fel - ehhez kívánt a ballásoknak kitartó küzdést és jó tanulást, a pedagógusoknak pedig jó munkát ahhoz, hogy minél több diákot tudjanak elvezetni saját első helyükig.
A polgármesteri köszöntőt követően Csutiné Papp Orsolya, az intézmény igazgatója szólt a diákokhoz és szüleikhez. Mint mondta, különös varázsa van a mai napnak, hiszen olyan iskolaépületben kezdhetik meg a tanítást, mely az oktató-nevelő munka feltételeinek lényeges javulását jelenti.Az igazgató köszönetet mondott pedagógustársainak és minden iskolai dolgozónak a segítségért, úgy fogalmazva, mindenkinek egy csillagos ötösökkel teli bizonyítványt nyújt át jelképesen.
-Tudjuk, az épület fontos, az épület feltétel, az épület lehetőség. A mi feladatunk lesz, hogy ebből a lehetőségből az a minőség származzon, ami joggal elvárható az intézménytől. A mi iskolánk családias kis iskola, ahol a pedagógusok és tanulók közötti kapcsolatot a szeretet hatja át. Szeretnénk, ha tanulóink éreznék a pedagógusok figyelmét, szeretetét. Arra törekszünk, hogy a kezeink között felnövekvő generáció olyan alapokat kapjon, hogy felnőtté válva megtalálja helyét és be tudjon illeszkedni a társadalomba.
Az iskolavezető tanévnyitó beszédében külön köszöntötte a 13 első osztályos kisdiákot valamint a végzős, 10. osztályos tanulókat, akiket arra bíztatott, hogy tanuljanak és viselkedjenek rendesen és legyenek példaképei az elsősöknek. Az iskola apróságait Pozsgai Tamás második osztályos kisdiák két szavalattal köszöntötte, a végzősök pedig ajándékkal kedveskedtek a kicsiknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!