Nyugdíjasok karácsonya


2009-12-19 19:56:23  | cikk: Tóth Tamara  | 


Ma délután 15 órára az ítéletidő ellenére szinte megtelt a Jókai Mór Művelődési Központ színházterme a Pápai Nyugdíjas Egyesület tagjaival. Az ünnepi műsort Puskásné Tófeji Valéria karácsonyi gondolataival kezdték, majd Baán Éva, az Egyesület elnöke köszöntötte a szép számmal megjelent ünneplőket:

- Így karácsony tövében, advent idején mindannyian egy kicsit elcsendesülünk, a lelkünkbe nézünk és díszbe öltöztetjük. Advent idején együtt várakozunk, együtt azokkal a szeretteinkkel, akik mellettünk vannak és azokkal is, akik már nem lehetnek velünk. Ezek az együttlétek adják meg az ünnep hangulatát, meghittségét és azt a különleges érzést, hogy nem vagyunk egyedül, hogy szeretnek bennünket, számítanak ránk. A mi egyesületünk tagjai nemcsak így Karácsony idején, hanem egész évben számos alkalmat töltenek együtt. Ez a közösségi együttlét az, ami mindig egy kicsit ünnepi hangulatot áraszt. Kívánom mindannyiuknak, hogy érezzék és tudják a mindennapokban is, hogy nincsenek egyedül, ránk mindig számíthatnak. Békés boldog karácsonyt, egészségben gazdag újévet kívánok!

Juhász Józsefné nyugdíjas unokája, Nagy Ákos a Fáy András Óvodából mondott verset, majd a Szent István Római Katolikus Általános Iskola műsora következett. Dr. Kovács Zoltán polgármester is köszöntötte a megjelenteket:

- A nép, amely sötétségben jár, nagy fényességet lát és az embereknek hirdetik az örömhírt. Ez egy ősi, majd 2500 éves jövendölés, melyet az első karácsony alkalmából vetettek papírra, melyet az óta is minden évben felidéznek a hívők. Ádvent végén valóban nagy a sötétség. Elég, ha a rövid nappalokra, a későn érkező reggelekre és a korán érkező estékre gondolunk. Mindennapjainkban is elég nagy a zűrzavar, az év végi összegzések, a karácsonyi vásárlás, takarítás, készülődés karácsonyra, ajándékkészítés, családi programok torlódnak egymásra. Mégis ez az ünnep, Karácsony ünnepe egyre nagyobb fénnyel világít a sötétségben. A Karácsony leginkább a család ünnepe, 2000 évvel ezelőtt egy gyermek születésével kezdődött és azóta is összegyűjti a világ minden pontjáról az embereket a családi tűzhely köré. Varázsa van ennek az ünnepnek, amit tovább kell adni, nekünk is, őrizni a békét hozó lángját.

Ezekkel a szavakkal kívánt a polgármester mindenkinek nagyon boldog Karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag Új esztendőt. Végül a Nyugdíjas Énekkar műsorával zárult a közös ünneplés.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!