Két Lombard II játékos is kórházba került a mai bajnokit követően


2012-09-02 19:47:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Két Lombard II játékos is kórházba került a mai bajnokit követően főképe
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a mai Lombard II – Mosonmagyaróvár (2-0) 60. és 62. percében is kényszerűségből cserélnie kellett Nagy Mihály vezetőedzőnek. A találkozó lefújását követően Grőber Bence és Horváth Tamás is teljes kivizsgáláson esett át, mely során kiderült, a műfű és az időjárás okozta megterhelés miatt mindketten hőgutát kaptak. Szerencsére mindkét labdarúgót hazaengedték, így otthon pihenhetik ki a fáradalmakat.

A hőgutának három jellegzetes tünete van: a verejtékezés hiánya, a test maghőmérsékletének progresszív és jelentős emelkedése (39 fok fölé, de elérheti a 41 fokot is), eszméletvesztés. Ezen tünetek kialakulását jelezheti a koncentrálóképesség zavara, enyhe bódulat, majd kifejezett kábultság. A beteg feje fájhat, szédülhet, hányinger és hányás jelentkezhet. A hőguta lefolyásában két stádium követi egymást. Kezdetben a keringési rendszer még képes kompenzálni a bekövetkező káros jelenségeket, amit a bőr kipirulása (a bőrerek tágulása miatt), szárazsága, forró tapintata jelez. Amikor a kompenzációs lehetőségek kimerülnek, a bőr sápadttá, szederjessé, hűvössé válik, a pulzus megemelkedik, a szívműködés rendezetlen lesz - ezek a jelek a keringés elégtelenségét igazolják. (www.webbeteg.hu)


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!