Több mint 100 ezer forint gyűlt össze a játszótéri napon


2012-09-01 19:19:16  | cikk: mo  | 


Több mint 100 ezer forint gyűlt össze a játszótéri napon főképe
Nem szegte kedvét a szép számmal összegyűlt közösségnek az, hogy a szeptember igazi őszi időt hozott, és időnként bizony eleredt az eső és hűvös szél is fújt a 10. Aegon Játszótéri Nap délelőttjén. A rendezvényen tavaly szervezték meg első ízben a főzőversenyt, melynek sikere nyomán idén sem maradhatott el ez a nagyszerű, közösségépítő program. Hogy érdemes volt megszervezni, azt a jelentkezők száma is mutatta, hiszen ma reggel 23 csapat állt a bográcsok mellé, s készítette el a finomabbnál finomabb pörkölteket. A zsűri fél 12-kor indult kóstoló körútjára, s csaknem egy órára már meg is született az eredmény. Fábián Istvánné, a zsűri elnöke érdeklődésünkre elmondta, szinte minden csapat igazán kitett magáért, mindenki hozta a legjobb formáját és igyekeztek eleget tenni a zsűri igényeinek. Ízletes ételek születtek, szép terítékek várták a háromtagú zsűrit és a hangulatról is gondoskodtak a csapatok. A dobogó legfelső fokára a Weöres iskola „4. A” csapata állhatott fel alföldi sertéspörköltjével, míg a második helyet a Kiskukták – szintén a Weöres iskola csapata – tudhatta magáénak. A harmadik helyen a Tömör konyha végzett, a Tömör család szakácstudománya nyomán.
Két helyezésével a volt Kilián lakótelepi általános iskola tehát jól megdolgozott a pénzéért, megérdemelte a főzőversenyen befolyt 100585 forintot, melyből az idei évben ők gazdálkodhatnak.

A hűvös időjárás ellenére megteltek a sportpályák és a gyermekfoglalkoztatók sem maradtak üresen. Délelőtt kispályás focibajnokságok, ugráló-és kalandvár is várta a mozogni vágyókat. Majd délután már a kezek is dolgozhattak és a kreativitásukat sem hagyhatták otthon a gyerekek, hiszen a kézműves játszóházban sokféle dísztárgyat és játékot készíthettek. Újdonság volt az idei esztendőben a street ball bajnokság, melyre összesen nyolc – három gyermek és öt felnőtt csapat nevezett. Unger Tamás érdeklődésünkre elmondta, szerették volna beépíteni a programba a kosárlabda-játékot, hiszen a város kitűnő csapattal és nagy múlttal rendelkezik e szakág tekintetében. Ezért tartották fontosnak megszervezni a street ball bajnokságot.

Akkor sem volt baj, ha éppen eleredt az eső, hiszen a játszótér melletti színpadon folyamatosan programok várták a látogatókat. Délelőtt 11 órakor Pápa Város Fúvószenekara nyitotta a színpadi programok sorát, majd a Greznár-zenekar nyújtott kikapcsolódást a jó ebédhez. A Weöres Sándor Általános Iskola a színpadon is kitett magáért, hiszen rengeteg osztály bemutatkozott a közönség előtt. Volt, aki verset szavalt, volt, aki prózát mondott, és természetesen a táncos produkciók sem maradtak el.

A 10. Aegon Játszótéri Napon dr. Áldozó Tamás is köszöntötte a megjelenteket. A polgármester köszönetét fejezte ki a főzőcsapatoknak, hiszen az ő munkájuk nyomán gyarapodhat ebben az évben a lakótelep iskolája. Áldozó Tamás a városrészi és lakótelepi napok jelentőségére is felhívta a figyelmet, hiszen ezek a programok nem szólnak másról, mint arról, hogy az egy helyen lakók találkozzanak, szórakozzanak és közösséget építsenek – mondta el a polgármester.
A rendezvényen Unger Tamás adta át a nem csekély összeget Horváth Attilának, a Weöres iskola igazgatójának. Az alpolgármester megköszönte a rendezvényen közreműködők munkáját, hiszen ők feleltek azért, hogy ez a nap önfeledt kikapcsolódással és szórakozással teljen. Unger Tamás méltatta a játszótéri napot, és örömét fejezte ki, hogy a rendezvény már igencsak nagy múltra tekint vissza. Hangsúlyozta, a 10 éve tartó hagyomány titka, hogy igyekeznek mindig új programokat belecsempészni a kínálatba.

A nap folyamán számos helyi művészeti csoport fellépése várt még a közönségre, ezekben a percekben pedig Delhusa Gjonnak tapsolhatnak a pápaiak. A 10. Aegon Játszótéri Nap karaoke partival zárul az esti órákban, tehát még most sem késő kilátogatni a volt Kilián lakótelepre.

Képek:

 

kISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁGOK EREDMÉNYEI:

GYEREKCSAPATOK:
A JELENTKEZŐ GYEREKEKBŐL KÉT CSAPAT ALAKULT, ’’SÁRGÁK” ÉS ’’ZÖLDEK” CSAPATELNEVEZÉSSEL.
A JÁTÉKOSOK TÖBBSÉGE A LAKÓTELEPEN, ANNAK KÖRNYÉKÉN LAKÓ VAGY TANULÓ FIATALOK VOLTAK, JAVARÉSZT A WEÖRES SÁNDOR ÉS A GYURÁTZ FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA TANULÓI.

SÁRGÁK - ZÖLDEK 0 - 0 HETESEKKEL: 0 - 2

1. HELY: ZÖLDEK 2. HELY: SÁRGÁK
TOKI MÁRTON KISS BÁLINT
PALÁGYI ÁKOS MAGYAR BALÁZS
KONCZ BENEDEK VARGA BÁLINT
FARKAS PATRIK TÓTH DÁVID
KRIVÁCSY ANDRÁS HORVÁTH MARTIN
HŐBE LÁSZLÓ KRIVÁCSY ZOLTÁN

FELNŐTT CSAPATOK:
AEGON - IGAL FC 3 - 0
PVÖ - J-S FC 1 - 6
IGAL FC - PVÖ 2 - 3
J-S FC - AEGON 3 - 2
AEGON - PVÖ 5 - 6
J-S FC - IGAL FC 4 - 3

1. JOBBIK-SECTOR FC PÁPA
2. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
3. AEGON BIZTOSÍTÓ PÁPA
4. IGAL FC

A STREET BALL BAJNOKSÁG EREDMÉNYEI:

GYEREKEK:

1. UTCA ÖRDÖGEI (TARCZY)
2. PÁPAI HEAT (TARCZY)
3. KILIÁN (WEÖRES)

FELNŐTTEK:

1. 8500
2. DZSAGON (KÖZÉPISKOLÁSOK)
3. GUMIKACSÁK
4. FÁSLI MULATÓ
5. MEDÚZÁK (KÖZÉPISKOLÁSOK)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!