Parlagfüves területek légi felderítése Veszprém megyében


2012-09-01 07:14:25  | cikk:  | 


Veszprém megyében – idén második alkalommal – a légi felderítést 2012. szeptember 3-tól végzi a Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága, a Földhivatalok munkatársaival. 
A légi felderítés során a hatóságok helikopterről készítenek felvételeket a nehezen megközelíthető, nagykiterjedésű parlagfűvel fertőzött területekről úgy, hogy a fényképek a hivatalos eljárás elindításához és lefolytatásához is bizonyítékul szolgálnak. A Veszprém megyét érintő légi felderítést a Veszprém Megyei Kormányhivatal koordinálja. A hivatal célja többek között, hogy növelje a jelenlegi hatósági eljárás hatékonyságát. A légi felderítés a folyamatban lévő földi bejárásokkal párhuzamosan történik, ám hatékonyabb annál. Az új módszerrel felmért parlagfűvel szennyezett területek használói, illetve tulajdonosai ellen – hasonlóan a korábbi évek gyakorlatához – ugyanúgy hatósági eljárás indul. A légi felvételek alapján a Földhivatal jegyzőkönyvet vesz fel, a Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság közérdekű védekezést rendel el, és növényvédelmi bírságot szab ki.

A légi felderítés megkezdése előtt a Veszprém Megyei Kormányhivatal felhívja a földhasználók figyelmét, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket a területük gyommentesítése érdekében.
Küzdjünk együtt a parlagfű ellen!
Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény – és Talajvédelmi Igazgatósága

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!