Pápa-Tapolcafőre érkezett a Szent Jobb zarándoklat


2012-08-30 06:47:49  | cikk: Pápai Márk  | 


Pápa-Tapolcafőre érkezett a Szent Jobb zarándoklat főképe
A Szent Jobb zarándoklat nagyteveli hívek kíséretében érkezett meg Pápa-Tapolcafőre a Mária úton.
A Szent Jobb zarándoklat a Mária út útavató zarándoklata,mely július 9-én indult Csíksomlyóról, Budapesten keresztül , és szeptember 8-ra érkezik majd Máriacellbe.
 Első alkalommal zajlik olyan zarándoklat a Mária úton,amely az út teljes hosszát végig járja.
A zarándokok 1400km-t tesznek meg összesen.
A zarándokcsoport  Budapesten augusztus 20-án részt vett a névadójának körmenetén,majd ezután folytatva útjukat a Bakonyon keresztül érkeztek meg Pápa-Tapolcafőre.
A katolikus templomhoz érve a távolról jött zarándokok először  saját imát mondtak el,majd  ezután a nagyteveli és pápai hívekkel  közösen imádkoztak .
A tanúságtevő zarándokok megáldották a falut és környékét, kérték az Istent,hogy minél többen térjenek meg a Hit évében,és járják a Mária út,akár csak egy-egy kisebb szakaszát is.
A hívek Mária énekkel vonulva az úton folytatták tovább útjukat - Celldömölkön  keresztül -Máriacellbe, ahova tegnap indult egy kerékpáros zarándokcsoport ismét Csíksomlyóról,és közösen ünnepelhetik majd, Kisboldogasszony  ünnepét.    

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!