A nemzetiségi nap programjait tárgyalták a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat ülésén


2012-08-29 17:23:28  | cikk: Babos Petra  | 


A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat ma délután tartotta soron következő ülését. A testület határozatképes volt, az ülést Pillerné Fódi Ilona elnök vezette.  Az első naprendi pontban a képviselők elfogadták a nemzetiségi önkormányzat 2012. évi költségvetésének módosítását, mely szerint a PNNÖ 929.000 Ft feladatalapú támogatásban részesült, valamint 2x100.000 Ft-ot nyert a Wekerle Sándor Alapkezelőhöz benyújtott pályázat révén. Ezt követően a testület egyhangúan elfogadta a 2012. évi I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót.
Az ülés a Német Nemzetiségi Nap programjainak megtárgyalásával folytatódott.
- A rendezvényt idén a hagyományoktól eltérően nem októberben, hanem szeptemberben szervezzük a Borhét keretein belül. A program pénteken, vagyis szeptember 7-én lesz, amikor is több együttes, csoport lép színpadra, így tehát a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportja, a Munkácsy Mihály Általános Iskola nemzetiségi tagozata, akiket a Sindő Népzenekar kísér majd. A Bakonyszücsi Hölgyek Klubja, a Nagyteveli Német Nemzetiségi Énekkar és Tánckar, a Gannai Asszonykórus, a Bakonyjákói Ifjúsági Tánckar is bemutatkozik a délután során. Az eseményen a Leinefeldei Baráti Kör négy tagja, valamint a leinefeldei önkormányzat négy tagja is képviselteti magát - tájékoztatta hírportálunkat Pillerné Fódi Ilona.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!