Multikulturális tanévnyitó Tarczy tábor Ugodon


2012-08-29 12:51:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Multikulturális tanévnyitó Tarczy tábor Ugodon főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozata idén negyedik alkalommal szervezte meg nyári multikulturális táborát. Három napot töltöttek el a gyerekek az ugodi Árnyaserdő Vendégházban, ahol megismerkedhettek a tábor vízi világával, az ottani állatokkal, voltak kézműves foglalkozások, vetélkedők, az újrahasznosítás témakörét is körüljárták, a programok sorát gyalogtúra és a londoni olimpiához kapcsolódó kvíz is színesítette. Az esti tábortűznél táncot adtak elő a diákok, de nagyon népszerű volt a hétfő esti karaoke és disco is.
- A tábor hasonlóan jól sikerült, mint az előző három, idén 33 gyerek vett részt a háromnapos foglalkozásokon - tudtuk meg Hardi Tünde tagozatvezetőtől. Vannak visszatérő és új diákok is, a helyszín ideális, hiszen maximálisan ki tudjuk használni a vendégház nyújtotta lehetőségeket, szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadott minket. A mozgás, a sport is központi szerephez jutott, a tarczysok a játékos csapatverseny mellett kosárlabdában, célbadobó-, valamint hula-hopp karika versenyben is összemérhették ügyességüket. Ez a három nap megfelelő ráhangolódás az előttünk álló tanévre, a gyerekek újra köszönthetik régi osztálytársaikat, és jó, ha ilyen formában is találkoznak az ismerős tanító nénikkel.
Hardi Tünde hozzátette, ugyan szeptembertől már csak két svéd kisgyerek jár majd a Tarczyba, ennek ellenére azok a külföldiek is elfogadták a meghívást az idei táborba, akik előző években is itt voltak és jól érezték magukat, de a tanévet már nem ebben az intézményben kezdik meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!