Operaslágerek az Esterházy-kastélyban


2012-08-29 11:46:38  | cikk: Babos Petra  | 


Operaslágerek az Esterházy-kastélyban főképe
Eisenbeck Ágota és négy volt növendéke lépett tegnap este a közönség elé, hogy operaslágerekkel varázsolja el a hallgatóságot. Az estnek az impozáns Nádor-terem adott otthont.
Eisenbeck Ágota a koncert előtt kérdésünkre elmondta, ez a hangverseny már szinte hagyomány a tanítványai körében.
- Nagyon jó érzés a növendékeimmel énekelni, megtiszteltetésnek tartom. Szerencsére már felülmúlnak engem - mondta mosolyogva.
Majd hozzátette, tanítványaira mindig nagy szeretettel gondol, s rendkívül büszke is rájuk. Lassan 40 évnyi pedagógiai munkát tudhat maga mögött, s mindig meghallja, hogy kiből lehet a későbbiekben énekes vagy egy jó tanár egy kis csiszolás után.
Az est során fellépett Vörös Szilvia, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem utolsó éves hallgatója opera szakon. 2008-ban megnyerte a Nemzetközi Simándy versenyt a saját kategóriájában, 2011-ben pedig művészeti díjat nyert.
Az ifjú hölgy Roccini: Tancered áriáját, Bizet: Carmen-Habanera és Donizetti: La Favorita művéből Leonora áriáját énekelte.
Göncz Renáta is pódiumra lépett az est során. Ő szintén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. A szolnoki Ádám Jenő Énekverseny első helyezését érte el, jelenleg a Moltopera tagja.
A nagyon tehetséges ifjú titán, Vizer Dávid már három éve tanul Eisenbeck Ágotánál. Idén az Országos Helikoni Játékok fődíját hozta el saját kategóriájában. Szeptembertől pedig Budapesten kezdi énekes tanulmányait. Repertoárjában főleg dalok szerepeltek, mint például Mozart: Abendemfindung vagy a Don Giovanni.
- Ági nénire nagyon szívesen emlékezem vissza, jó tanárom volt, mindig megmondta a véleményét a munkámról, s ezzel helyes irányba terelt. Mára már egy baráti kapcsolat alakult ki köztünk, remélem, még sokszor énekelhetünk együtt vele.
Torma Ákos földrajz-történelem szakos tanár a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájában, emellett magánnövendéke Eisenbeck Ágotának. A fiatal- ember rock énekesként kezdte zenei pályafutását, de mára már az opera felé kacsintgat.
Az est nyitánya, a hely szellemének megfelelően Mozart: An chloe című művével indult, majd a széles zenei paletta egészét felvonultatta az öt kiválóhangú énekes, szóló és duett kategóriában egyaránt. A tegnap esti zenei térképre Csehország, Németország, Ausztria és Olaszország egyaránt felkerült a művészek jóvoltából.
A koncertet az öt énekes által előadott Verdi: Nabuccójának egy fénypontja, a Rabszolgák kórusa zárta.
A művészeket zongorán Gábor József, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész kísérte, aki augusztus 20-án vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, több mint négy évtizedes kiemelkedő zongoraművészi és zenepedagógiai munkásságáért.
A közel két órás hangversenyt a közönség vastapssal díjazta.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!