Villámcsődület a pápai belvárosban


2012-08-29 10:03:41  | cikk: mo  | 


Villámcsődület a pápai belvárosban főképe
Néhány percre mindenki felkapta a fejét tegnap a Kossuth utcán, amikor közel 40 fiatal állt össze spontán módon, és adott elő egy előre betanult koreográfiát. A zenés villámcsődületben a résztvevők vidám tánccal hívták fel magukra a figyelmet. A szórakoztató improvizáció nem volt más, mint egy ún. flash mob, amelyet a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör nemzetközi táborának lakói bonyolítottak le Pápa belvárosában. Kitűnő módja volt ez annak, hogy a fiatalok felhívják magukra a figyelmet és – még ha csak néhány percre is – kapcsolatot létesítsenek a helyeikkel.
A flash mob jellemmezője egyébként az, hogy hirtelen jön létre valamilyen nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik, ahogy létrejött. Célja pedig a figyelemfelkeltés, a hétköznapi ember elgondolkodtatása. Oszlánczi Andrienn érdeklődésünkre elmondta, ők tánccal és vidámsággal szerették volna felhívni magukra a figyelmet, felrázni egy kicsit a pápaiakat és megmutatni nekik, hogy a napokban egy nagyobb nemzetközi csoport tevékenykedik a városukban. A táborvezető hozzátette, az elmúlt napokban elpróbálták néhányszor a villámcsődület koreográfiáját, amelyet egyébként a görög csapat mutatott be a közösségnek. A tánc igaz nem görög eredetű, de a külföldiek gyakran alkalmazzák gyermektáborok keretében és mindig nagy sikere volt – derült ki az alkalmon. A flash mob Pápán is elérte a célját, sokan ugyan nem csatlakoztak a külföldiek táncához, de az biztos, hogy egy percre mindenki elfelejtette a hétköznapok szürkeségét, s kizökkent a mindennapok mókuskerekéből.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!