Faültetéssel indult a tanévkezdő tábor az evangélikus iskolában


2012-08-27 18:11:51  | cikk: Babos Petra  | 


Faültetéssel indult a tanévkezdő tábor az evangélikus iskolában főképe
A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolában már több éve hagyomány, hogy a leendő első osztályosoknak a nyári szünet végén, az új tanév elején tanévkezdő tábort szerveznek.  A ma reggel kezdődött három napos napközis táborban 20 kisdiák vesz részt.
Polgárdi Sándor esperes érdeklődésünkre elmondta, a tábor elsődleges célja a tanévkezdésre való ráhangolódás, az iskolával és a leendő tanító nénikkel való megismerkedés.
- A mai nap egy bibliaórával kezdődött a templomban, ahol a gyerekeknek János evangéliumáról beszéltem, valamint a templommal ismerkedtünk. A hagyományokhoz hűen fát ültettünk az iskola udvarán, mivel, aki fát ültet, az a jövőbe is tekint. Idén egy cseresznyefával bővült a gyümölcsfa állomány. Reméljük, mire a kis elsősök nyolcadikosok lesznek, már a nyári szünet előtt majszolhatnak a finom, ropogós gyümölcsből.
Végül az esperes hozzátette, a 2012/2013-as tanévben új iskolalelkésszel bővült a tanári kar, mely feladatot Németh Katalin beosztott lelkésznő végez majd. Ő a hétfő reggeli áhítatok, illetve a diák-istentiszteletek felelőse lesz.
Az intézményben az idei tanévben megkezdődik az iskolabővítés is. A nagy lélegzetvételű munka közel 85 millió forintba fog kerülni. A munkálatok jelenleg a hatósági eljárásnál tartanak.
Polgárdi Sándor hozzátette még, a jövőben szeretnék a 99 éves épületet és a két egyházi épület nyílászáróit, fűtési rendszerét korszerűsíteni, valamint egy turisztikai pályázat keretein belül a templomot kívül és belül felújítani.
Szücs Gábor, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola igazgatója elmondta, a három nap során a gyerekek sokat játszhatnak, hittan foglalkozásokon vehetnek részt és természetesen a kicsik az iskolával ismerkedhetnek. A leendő elsős tanító nénik Horváth-Gecse Nikoletta és Szücsné Gergely Judit lesznek.
A tanévnyitó istentiszteletet szeptember 2-án, vasárnap 10 órakor tartják majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!