Jótékony nyugdíjasok


2012-08-27 12:47:05  | cikk: Babos Petra  | 


Jótékony nyugdíjasok főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének tagjaitól sosem állt távol a jótékonykodás, a másoknak való segítségnyújtás. Az egyesület folyamatosan végez önkéntes munkát. Tavaly az önkéntesség évében nagyon sok munkát vállaltak az Egyesített Szociális Intézmény telephelyein, ahol felolvastak, beszélgettek az ellátottakkal.
- Szerencsére, sok olyan tagunk van, akik jó egészségi állapotuknak köszönhetően megtehetik, hogy segítsenek egymásnak és ezt örömmel is teszik. Jó érzés, hogy ilyen segítőkész tagjaink vannak. Kónya Tünde, egyesületünk egyik tagja rokkantnyugdíjasként él, nehéz anyagi körülmények között, nincs lehetősége, hogy házát felújítsa. Az alapanyagokat azonban megvásárolta és két festő nyugdíjas társunk vállalta, hogy Tünde házának egy részét kifesti önként. Egyesületünk természetesen télen is segíti a rászorulókat, fát hordanak vagy meleg takarókat adnak - mondta Baán Éva, az egyesület elnöke.
Kónya Tünde meghatottan mondta el, hogy nagyon hálás a nyugdíjas egyesületnek ezért a gesztusért, amire nem is számított, de jól eső érzéssel töltötte el, amikor a lelkes festők megjelentek a házában.
Csukárdi Tibor festő hírportálunknak elmondta, örömmel vállalta el a nagy feladatot, amivel segíthet társa szebb környezetének kialakításban.
A munkálatokkal a festők a hét elején végeznek, majd utána az egyesület nő tagjai segítenek kitakarításban.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!