Egy fiatal tehetség adott koncertet az Evangélikus templomban


2012-08-26 14:44:29  | cikk: mo  | 


Egy fiatal tehetség adott koncertet az Evangélikus templomban főképe
Különleges zenei élményben részesültek mindazok, akik ellátogattak tegnap délután az Evangélikus templomba. A zenekedvelő közönség Vági Levente orgonakoncertjét hallhatta, melyben többek között Bach, Liszt, Pachelbel és Clérambault művei csendültek fel.
A megjelenteket Venczel Csaba köszöntötte. Az egyházközség presbitériumának felügyelője elmondta, a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban tanuló Vági Levente születése óta mélyen kötődik Pápához. Bár szüleivel Budapesten él, nagyszülei, Döbrönte Tibor és felesége a pápai gyülekezet megbecsült tagjai. Leventét itt keresztelte meg Varga György esperes, így a 16 éves fiatalember itt hallott először orgonaszót.
Levente számára a zenei élmény már pici gyermekkora óta meghatározó volt, hisz a zene iránti fogékonysága már az óvodai zenei előkészítőben megnyilvánult, akárcsak hét éves zongora tanulmányai során.
Az orgonát két esztendeje szólaltatta meg először Soltész Petra tanítványaként, de már a múlt esztendőben bronz minősítést szerzett az I. Országos Zeneiskolai Orgonaversenyen – derült ki az alkalmon.
Venczel Csaba köszöntőjében úgy fogalmazott, a gyülekezet számára felemelő élmény, hogy az ifjú tehetség visszatér ahhoz az oltárhoz, amely előtt a keresztség szentségében részesült, és hogy fontos számára az, hogy élete második hangversenyét a pápai közönségnek és a pápai evangélikus gyülekezet iskolájának ajánlja. Az alkalmon ugyanis kiderült, hogy Vági levente családja a koncert perselyadományát a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola felújítására ajánlotta fel.      

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!