Nemzetközi tábort szerveztek a Bakonyi Betyárok


2012-08-25 18:18:15  | cikk: mo  | 


Nemzetközi tábort szerveztek a Bakonyi Betyárok főképe
Sobri, a betyár címmel szervezett ifjúsági tábort a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör. A Bakony hírös betyárját, de főként a magyar hagyományokat, legendákat és tradíciókat középpontba állító projekt a Fiatalok Lendületben elnevezési sikeres európai uniós pályázat kapcsán valósulhat meg. A csereprogram keretében 36 résztvevő tevékenykedik, szórakozik és egyben tanul a táborban. A fiatalok ugyanis öt országból érkeztek Pápára, így a programok és foglalkozások kapcsán szinte észrevétlenül gyarapítják nyelvtudásukat, s ismerkedhetnek meg más nemzetek kultúrájával. Oszlánczi Adrienn, a tábor vezetője érdeklődésünkre elmondta, igyekeztek úgy összeállítani az egy hét programját, hogy a fiatalok minél többet ismerhessenek meg a magyar hagyományokból. A bemutatókat foglalkozások követik, ahol elbeszélik, feldolgozzák mindazt, amit láttak, ezenkívül pedig kreatív feladatok és kezdeményezések várnak a multikulturális ifjúságra a következő egy hétben.

A résztvevők ma délután a Pápai Huszáregyesület és a Delta Íjászegyesület hagyományőrző bemutatóját láthatták, miután maguk is kézbe foghatták az íjakat és lóra is ülhettek. A Lettországból, Olaszországból, Csehországból, Görögországból és Magyarországról érkezett fiatalok egy-egy esten képviselik nemzetüket. Ma a magyarokon a sor, megismertetik a résztvevőkkel az igazi magyar pálinka zamatát, tradicionális ételeket főznek és mulatnak magyar módra. A héten aztán így tesz majd mindenki, minden egyes ország bemutatkozik egy-egy kötetlen est formájában.

Kövi Gábor, a Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör vezetője elmondta, fontosnak tartják a nemzetközi kapcsolatokat, és szerették volna kipróbálni magukat egy újfajta tevékenységben, ezért indultak a pályázaton. A baráti kör tagjai kiválóan kapcsolódnak Sobri legendájához, hiszen ők is a Bakony szerelmesei, útjait járják, igaz nem négy lábon, hanem két keréken. Kövi Gábor hangsúlyozta, tervezik, hogy hagyományos jótékonysági napjukat is nemzetközivé bővítik, így várhatóan a jövő évi Játékfesztiválon újabb pályázat keretében, hasonló táborral készülnek a vállalkozó kedvű fiatalok számára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!