Felgyújtotta a házát, majd a kocsmába ment


2012-08-23 10:27:58  | cikk:  | 


Sajátos módját választotta egy férfi annak, hogy megszabaduljon romos otthonától.

Augusztus 20-án délután a rendőrök egy Pápához tartozó település egyik családi házához indultak, mivel annak tetőszerkezetéből erős füst gomolygott. A helyszínen már folytak az oltási munkálatok. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos házakra, és a lakásban levő két gázpalackot is időben ki tudták vinni az épületből. 

A szomszédok a kiérkező járőröknek elmondták, az egyedül élő, 61 éves házigazda nem sokkal azelőtt ment el otthonról egy táskával a kezében, hogy észrevették a tetőről felszálló füstöt. A férfit a helyi kocsmában találták meg a rendőrök, ahol rögtön bevallotta: ő gyújtotta meg a padlásán felhalmozott ruhaneműket, papírokat. Mindezt azért tette, mert már nem kívánt tovább a romos épületben lakni. Ahogy lángra kaptak a lomok, elhagyta otthonát és a kocsmába ment italozni.

A zavartan viselkedő férfit a rendőrök előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Ellene közveszély okozás bűntettének kísérlete miatt folyik a nyomozás, jelenleg azonban pszichiátriai kezelés alatt áll.

Képek:

nincsenek képek