Ismét sikeresen szerepelt a Szó és Kép Színpad


2012-08-22 19:58:57  | cikk: Babos Petra  | 


Ismét sikeresen szerepelt a Szó és Kép Színpad főképe
A bikali Puchner Birtok a Komédia Éve 2012. címmel hirdetett meg pályázatot előadó-művészeti produkciók bemutatására. A pályázatra 2012 februárjáig lehetett jelentkezni egy videó felvétel beküldésével.  A Szó és Kép Színpad örömmel kapott a lehetőségen és a Shakespeare: Pyramus és Thisbe című darabot küldte be. A szakavatott zsűrinek nagyon tetszett a film, ezért beválogatták őket a döntőbe.
- A szervezők a 2012-es évet a komédiának szentelték. Minden olyan produkció jelentkezhetett, amely szórakoztató hangvételű, humoros, kacagásra ingerlő és nem igényel komolyabb technikai feltételeket, ami akár szabadtéren, vásári hangulatban, akár belső térben eljátszható. De vártak akár vásári, akár népi komédiát, gyerekeknek szóló előadást, bábelőadást, felnőtt bábelőadást, bábkomédiát, zenés produkciót, csoportos vagy egyéni előadót. Négy előadásunkat vittünk el két-két alkalommal Bikalra. Az igazmondó juhászt, a Moliére: Nők iskolája, a Shakespeare: Pyramus és Thisbe és a Lajstrom című vásári komédiát. A versenyen közel 30 csapat vett részt. Nagy örömünkre szolgált, amikor értesítést kaptunk, hogy csapatunkat szeretettel várják az augusztus 18-ai díjkiosztó ünnepségre, ahonnét a társulat a II. helyezést hozhatta haza. Mi a „Vásári komédia” elnevezésű díszes oklevélen kívül 200.000 Ft-ot nyertünk, melynek felét a Puchner Birtok szolgáltatásaira fordíthattunk, a másik felét pedig készpénzben kaptuk meg, amit majd egy közös nyaralásra szeretnénk fordítani Bikalon. A csapat tagjai: Csukárdi Sándor, Janus Norbert, Rózsás Hajnalka, Balogh Adrienn, Obermajer Rita, Kelemen Ákos és Gabnai Attila - számolt be hírportálunknak Balogh Adrienn, a Szó és Kép Színpad elnöke.
A Szó és Kép Színpad természetesen a nyár folyamán sem pihent, hiszen színpadra állították az Anyja fia lánya című komédiát.
A társulat a bikali eredményes szereplést követően Egerben pihen néhány napot, majd ősszel a Lüszisztratéval Vasvárra mennek az országos fesztiválra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!