Folklórműsorral zárult a városi ünnepség


2012-08-22 11:08:13  | cikk: mo  | 


Folklórműsorral zárult a városi ünnepség  főképe
A Teleszterion Színházi Műhely előadásával nem ért véget az augusztus 20-i ünnepség hétfőn. Tegnap este folklórműsorral folytatódott a programsorozat. A móri önkormányzat közreműködésével a Bekecs néptáncegyüttes 12 párosa lépett színpadra a pápai közönség előtt. A nyárádszeredai együttes erdélyi, magyar, román és cigány táncokat hozott Pápára, marosmenti, nyárádmenti valamint kalotaszegi koreográfiákkal szórakoztatták a művészetkedvelő közönséget. Műsoruk már három éve összeállt, és ez az első nagy előadásuk, mellyel bemutatkoztak az érdeklődők előtt.
Benő Barnától megtudtuk, augusztus 20-án Móron, magyar testvérvárosukban léptek fel. Az ünnepség mellett feledhetetlen élményben volt részük, hiszen a móri önkormányzat honosítási oklevéllel várta a nyárádszeredai együttest.
A néptáncegyüttes vezetője érdeklődésünkre elmondta, csapatuk 2007-ben alakult, s olyan fiatalokból áll, akik 30-40 kilométerről járnak át Nyárádszeredára táncolni. Benő Barna azonban minden erejével azon van, hogy összefogja a 17-32 éves fiatalokból álló tánccsoportot. A néptáncegyüttes vezetője hozzátette, évente 60-70 fellépést tudnak maguk mögött, Magyarországra körülbelül 4-5 alkalommal jutnak el egy évben. Állandó zenekaruk a háromtagú Üver együttes, akik szintén Székelyföldről érkeztek a Bekeccsel. Benő Barna azt hangsúlyozta, hogy a jövőben is törekednek a profizmusra, szeretnék, ha minél több alkalommal léphetnének színpadra, és hivatásos tánccsoportként mutathatnák be tehetségüket Románia és Magyarország-szerte.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!