Zenei élmény és tájképek a Tapolcafői Zenélő Esték keretében


2012-08-21 16:56:18  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Zenei élmény és tájképek a Tapolcafői Zenélő Esték keretében főképe
A Tapolcafői Zenélő Esték és a Templomgaléria közös szervezésében tegnap este Pápa-Tapolcafőn Ács Tas László Öreg házak tisztelete című festmény kiállításával egybekötött koncertre invitálták a művészetbarát közönséget a Református templomba. A program Venczel Csaba önkormányzati képviselő augusztus 20-ai megemlékezésével kezdődött. Mint mondta, az ünnepek mindig jó alkalmat nyújtanak arra, hogy lelkünket egy kis időre kiszabadítsuk a hétköznapi küzdelmek világából.
- Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, egyaránt emlékezünk az emberre, a szentre és az államalapítóra. Az emberre, akiben egyszerre volt jelen az értelem, a szív és az akarat. Az értelem, amellyel úgy vezette Európába Magyarországot, hogy megőrizte függetlenségét az idegen hatalmaktól. Akarata segítette abban, hogy keményen véghezvigye elhatározásait. Szentként is tekintünk rá, aki fel tudta áldozni magát a célért, túllépett önmagán, a nemzet és a magyarság érdekében. Államalapítóként lezárta a pogányságot, a múltat, még ha olykor népszerűtlenek is voltak tevékenységei - mondta Venczel Csaba.
A színvonalas rendezvényen orgonán Parola Csaba, szaxofonon és klarinéton Varga Ernő működött közre a hallgatóság legnagyobb örömére.
Ács Tas László festőművész képeit P. Tófeji Vali méltatta az ünneplők előtt. Mint mondta, a festő képein az igényes, precíz kidolgozás, nyugodtság és rendezettség figyelhető meg. A képek színhangulatukban és témájukban egységesek, ami harmóniát teremt. Kedveli a szép tájakat, hangulatos falvakat vagy városképeket, magányos öreg házakat és templomokat.
- Kisgyermek korom óta vonzódom a képzőművészethez, legfőképpen a festészethez. Elsősorban a Bakonyi tájat és Erdélyt vetem a vászonra. Nagyon kedvelem a pápai utcarészleteket, leginkább a belvárost, de vannak képeim a Balaton környékéről is. Gyakran ábrázolom a Kőszeg, Sopron környéki tájakat. A mostani kiállításra legújabb képeim mellett pápai festményeket hoztam el. Akik évek óta figyelik munkásságomat, tudják, hogy elég sokat utazgatok családommal, és ezen élményeket igyekszem megörökíteni. Képeimre jellemző a realista megfogalmazás, kedvelem a meleg színeket, a fények játékát, megfog egy érdekes felhő vagy a naplemente is - mondta Ács Tas László.
A tárlat szeptember 9-ig tekinthető meg.  

Képek:

Ács Tas Lászlóról:
Pápán született 1953-ban. Nős ember, egy kisfia van. Iskoláit Pápán és Veszprémben végezte. Évekig Szentkirályszabadján dolgozott helikopter technikusként, majd visszatért szülővárosába, Pápára. Itt varrógépműszerészként tevékenykedett. Már több önálló tárlatot is sikerült szerveznie. Több ízben volt már kiállítása Pápán, Veszprémben és Győrben is. Jelen van rendszeresen a Pápai Art kiállításokon is.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!