Ricardo Moniz a Ferencváros új vezetőedzője


2012-08-21 15:44:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: fradi.hu  | 


Ricardo Moniz a Ferencváros új vezetőedzője főképe
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján bejelentette, a holland Ricardo Moniz váltja a távozó Détári Lajost a futballcsapat kispadján. Moniz néhány hete már tárgyalt az Üllői úton, a megbeszélések pedig a közelmúltban a célegyeneshez érkeztek. A szakember délelőtt repülővel jött meg Eindhovenből, délután már bemutatkozik és edzést is tart a csapatnak – írta a fradi.hu A 48 esztendős, rotterdami születésű Ricardo Monizt nagyon tehetséges edzőnek tartják, aki rengeteg tapasztalatot gyűjtött már különböző futballkultúrákban, 1994-ben a VV Nuenen csapatánál állt munkába edzőként. 1997-től egy évig az Egyesült Arab Emirátusok válogatottjának pályaedzője volt. A következő évadban szülővárosa csapatánál, a Feyenoordnál dolgozott pályaedzőként, majd egy hosszabb periódus következett: 1999 és 2004 között a svájci Grasshoppers technikai edzőjeként tevékenykedett. Moniz edzői pályafutása során mindig élénken érdeklődött az utánpótlás iránt. A 2004/2005-ös évben a PSV utánpótlásában dolgozott, ezt követően 3 évig a Tottenham Hotspur technikai trénereként gyarapította tudását. A holland szakember 2008 és 2010 között a Hamburg SV pályaedzőjeként folytatta karrierjét, ahol 2 mérkőzés erejéig megbízott trénerként is bemutatkozhatott a Bundesligában. Az új vezetőedző a 2010/2011-es szezonban a Red Bull Salzburg pályaedzőjeként kamatoztatta tapasztalatait, ami mellett kiépítette az osztrák klub – Brazíliára, Németországra, Ausztriára, az Egyesül Államokra, valamint Ghánára kiterjedő – utánpótlás bázisát. Moniz a 2011/2012-es idényben vezetőedzőként irányította, és bajnoki címhez, valamint kupagyőzelemhez segítette a salzburgiakat, 65 meccsen 38 győzelem, 14 döntetlen és 13 vereség alkotta a mérlegét, míg a Hamburgnál két meccsen egy győzelem és egy döntetlen.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!