Hagyományőrző játékok és tűzzsonglőrök – különleges programmal készül Szent István ünnepére a JMSZK


2012-08-19 12:38:38  | cikk: HuHa  | 


Hagyományőrző játékok és tűzzsonglőrök – különleges programmal készül Szent István ünnepére a JMSZK főképe
Az idei évben különleges program várja augusztus 20-án, államalapító Szent István ünnepén a város lakóit.
-Augusztus 20-a, az a nemzeti ünnepünk, amelynek keretében nemzeti identitásunkat, nemzeti hagyományainkat, értékeinket leginkább be tudjuk mutatni. Azokat a hagyományokat, melyek együtt tartottak bennünket a zivataros évszázadokon át. Ezért is gondoltunk arra, hogy igazi közösségi élményt nyújtsunk a családoknak az ünnep kapcsán, és megmutassuk egy apró részletét ezeknek az értékeknek – mondta el a programról Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatóhelyettese. Az ünnepi rendezvény holnap 18 órakor kezdődik az Erzsébet ligetben, ahol a családi ünnepvárón többek között címert készíthetnek, nemezelhetnek, gyöngyöt fűzhetnek a gyerekek, valamint régi korok játékaival, korabeli népdalokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A hagyományos megemlékezés 20 órakor kezdődik, melyen Unger Tamás alpolgármester mond ünnepi beszédet, ezt követi majd „Felkelt a napunk” címmel - Pápa város Fúvószenekara, a JMSZK Vadvirág néptáncegyüttese, Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara, Vizer Dávid, Eisenbeck Ágota és az MH Pápa Bázisrepülőtér közreműködésével – az ünnepi műsor. A ceremónia az Országzászló Emlékmű megkoszorúzásával folytatódik, a megemlékezés azonban itt nem ér véget.
- 20 óra 45 perckor kezdődik az Erzsébet liget színpadán a Teleszterion Színházi Műhely és pápai diákok előadásában a Szarvasfi című mesejáték. A Komáromi Sándor rendezte mozgásszínházi darab különlegessége, hogy tűzszínházi eszközök is szerepet kapnak a műsorban, ilyet itt Pápán, augusztus 20-ai műsorban még nem láthatott a közönség – szeretettel várunk erre a programra is minden érdeklődőt – fogalmazott Baloghné Uracs Marianna.
Az államalapító Szent István tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésen több mint százan közreműködnek majd – tudtuk meg az intézményvezető-helyettestől.
Az ünnepségsorozat folytatásában, augusztus 21-ére is kínál programot a művelődési központ, ekkor „Erdélyország sok szép vize” címmel, a nyárádszeredai Bekecs néptáncegyüttes műsorát tekinthetik meg az érdeklődők az Erzsébet ligetben. Az erdélyi táncosok műsora kedden, 18 órakor kezdődik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!