Alma és mák - Pápán is kapható az Ország Tortája


2012-08-17 18:53:09  | cikk: mo  | 


Alma és mák - Pápán is kapható az Ország Tortája főképe
Ha közeledik augusztus 20-a, akkor már tudjuk, hogy hamarosan új ízeket kóstolhatunk a cukrászdákban. Hiszen augusztus 20-a az államalapítás ünnepe, a születésnapost pedig szokás tortával köszönteni. Így alakult ki a ma már hatodik éve tartó hagyomány, hogy a huszadikai ünnepségek idején kihirdetik, mely cukrászat nevezett alkotása érdemes az Ország Tortája címre.

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után, több mint 35 torta közül hirdette ki az idei győztest, mely nem más, mint a Szabolcsi almás máktorta, Pintér Zsolt veszprémi cukrászmester alkotása. A nyertes torta a rendkívül zamatos magyar alma és a hazai konyhák kedvelt és egészséges alapanyaga, a mák kombinációjával alkot harmonikus íz kombinációt, egy kis fahéjjal és vaníliával megfűszerezve. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az egészségtudatos és korszerű táplálkozás melletti elköteleződés jegyében, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kezdeményezésére és azzal együttműködésben idén meghirdette a „Magyarország Cukormentes Tortája” pályázatot is, melynek győztese a Cukormentes almatorta egressel, a budapesti Zila Cukrászdából.

Garabics Richárd érdeklődésünkre elmondta, szigorúan kell tartani magukat a meghatározott recepthez, semmit sem változtathatnak rajta. A cukrász hozzátette, vállalkozása már kezdettől részt vesz az országtorták elkészítésében, az idei süteményeket vasárnaptól, azaz augusztus 19-től kóstolhatják meg az édesszájúak. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!