Hamarosan elkészül a régi Városháza épületegyüttese


2012-08-15 19:55:05  | cikk: mo  | 


Hamarosan elkészül a régi Városháza épületegyüttese főképe
95 százalékos készültségi szinten áll a régi Városháza épületegyüttese. Az utóbbi két hétben rendkívül sokat haladt a munka, a szakemberek már az utolsó simításokat, apró javításokat végzik mindhárom épület (Fő u. 5-7-9.) helyiségeiben. Németh Csaba, a Pápai Városfejlesztő Kft. műszaki munkatársa érdeklődésünkre elmondta, jelenleg az épület nagy részében a gépészeti szerelvényezés folyik, szerelik a lámpatesteket, a kapcsolókat, a konnektorokat és vizes blokkok szerelvényeit. Most zajlik a berendezés részét képező bútorok összeállítása, építik az udvaron a kőburkolatot és parkettázzák a díszterem padlózatát. A szakember hozzátette, a legtöbb irodahelyiség laminált padlóburkolatot kap, míg a díszteremben csaphornyos tölgyparkettát helyeznek le a dolgozók. A legtöbb irodahelyiség már elkészült, felszerelték a fűtőtesteket és a lámpák is a helyükre kerültek. Összeállították a konyhablokkokat és szerelik a díszterem asztalait is. Az épületegyüttes legtöbb irodahelyisége szinte már csak a takarításra vár. Épp így a polgármester és az alpolgármester irodája, amelyek a 7-es épület emeletén, az utcafronti szárnyban helyezkednek el.
Folyamatban van az épületegyüttes udvarának burkolatépítése is. Az akár kisebb rendezvények lebonyolítására is alkalmas, tágas udvaron előre megtervezett módon alakították ki a változatos felületet. Németh Csaba elmondta, az udvar egy része réteges terméskő- , egy másik része pedig téglaburkolatot kapott. Ezen kívül kavicsolt felületet is építettek a szakemberek.
Kevésbé látványos, de annál lényegesebb munkafolyamat az épületfelügyeleti rendszer kialakítása, a riasztóberendezések és a térfigyelő kamerák elhelyezése. Németh Csaba megjegyezte, az épületegyüttesben körülbelül 15 kamera figyeli majd a régi Városháza különböző tereit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!