Anna-búcsúi hangverseny


2012-08-13 09:51:41  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Anna-búcsúi hangverseny főképe
A Szent Anna-búcsú tegnap este zárult az Anna-búcsúi hangversennyel a felújított Szent Anna Plébánián. A fellépők között szerepelt Eisenbeck Ágota, Vizer Dávid, Menyhárt Péter, Berke Ildikó és Rabi Julianna, Pék Marianna, a Sárvári Vonósegyüttes, Murai Márta és a Szent Anna Kórus. A felújított templom szinte zsúfolásig megtelt zenebarát közönséggel.
Az est nyitányaként a Sárvári Vonósegyüttes Charpentier: Te Deum-ot adta elő, majd a Szent Anna Kórus énekelt három csodálatos művet Gárdonyi Zoltántól, Bárdos Lajostól és Sörlie C.W-től. Ezt követően Eisenbeck Ágota és Vizer Dávid kápráztatta el a közönséget gyönyörű hangjával.
Dávid hírportálunk érdeklődésre elmondta, most jár először az Anna templomban, ami nagyon tetszik neki. A templom akusztikája miatt nagyon szeret énekelni templomokban, legutóbb a Szent Benedek Plébánián kérték fel szerepelni. Az est során Handel, Stradella műveket énekelt, de tanárnőjével, Eisenbeck Ágotával is énekelt duettet, többek között az Ave Maria-t.
Menyhárt Péter, hegedűtanár a Sárvári Vonósegyüttessel érkezett - már nem első alkalommal – városunkba, a Szent Anna-búcsúra.
- 1962-ben végeztem Győrben, majd a pápai zeneiskolába kerültem 1970-ig. Ekkor megnősültem és elköltöztem Sárvárra. Később tanítottam Ajkán és Szombathelyen is. 2005-ben a Sárvári Vonósegyüttes hegedűtanára helyére kerültem, aki később tragikusan fiatalon elhunyt, az ő emlékre egy koncertet szerveztünk, amelyet most Pápára is elhoztunk. A zenekartól Bach, Mozart és Csajkovszkij darabok csendültek fel.
Menyhárt Péter hozzátette még, a plébániával régóta ápolja a jó kapcsolatot, hiszen annak idején itt ministrált, valamint húga itt kántor azóta is a templomban. 
A több mint egy órás koncertet a közönség tapssal jutalmazta.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!