Verbita misszós pap adott újmisés áldást a pápaiaknak


2012-08-12 09:06:01  | cikk: mo  | 


Verbita misszós pap adott újmisés áldást a pápaiaknak főképe
Az Anna templom búcsúünnepsége Chavvakula Lourduraju verbita missziós atya előadásával kezdődött tegnap este. A résztvevők beszámolót hallhattak az indiai származású atya pappá szenteléséről, majd újmisés áldással térhettek haza a megújult templomból.
Lourduraju atya már hét éve szolgál Magyarországon. A verbita szerzetes elmondta, 2005-ben szeminaristaként érkezett hazánkba, egy évet tanult magyarul, majd a jánosházi plébánián teljesített szolgálatai után Budapesten folytatta teológiai tanulmányait. Papszentelését Indiában, szülőfalujában végezték, abban a templomban, ahol a fiatal atyát megkeresztelték 1979-ben. Az április 16-án zajlott ünnepségen 2500 érdeklődő kísérte figyelemmel a szentelést, Lourduraju atya családja, rokonsága, barátok, helybéliek és a rend vezetői.
- Nagy kegyelemben és boldogságban részesültünk Indiában a papszentelésem alkalmával, hiszen én lettem a falu első papja. A család, a falubeliek, mindenki hálát adott azért, hogy a Jóisten meghívott engem a szolgálatára. 2500-an voltak jelen és mindenki boldog volt, hinduk és keresztények egyaránt – fogalmazott az újmisés atya.
Lourduraju atya június 6-án tért vissza Magyarországra, azóta számos településen adott újmisés áldást az egyházközösségnek.
A missziós atya elmondta, a tegnapi szentmisét a magyar népért ajánlotta, melyben Szent Anna példás életéről prédikált. Lourdraju atya hozzátette, szolgálata során szeretné átadni a híveknek azt a végtelen szeretetet, amelyet Istentől megtapasztalt élete során. Az atya egész életét Krisztusnak szentelte, s az ő szolgálatában éli mindennapjait – derült ki az eseményen.
Lorduraju atya szeptember elsejétől a pécsi Jézus Szíve Plébánián teljesít lelkipásztori szolgálatot.


Képek:

A verbita misszionáriusok hivatásáról
Az Isteni Ige Társasága (közismert nevén: verbita missziósok) mára a katolikus világ hetedik legnagyobb férfi szerzetesrendjévé fejlődött. Alapvető célkitűzése egészen határozott: a katolikus világmisszió. „…Abban látjuk kötelességünket, hogy minden embernek hirdessük Isten igéjét, hozzuk létre Isten népének új közösségeit, segítsük elő növekedésüket, valamint egységüket egymással és az egész egyházzal” (Konst. 102). Mivel a Társaság mára a világ majd minden részén elterjedt, és tagjai a föld hetven különböző országából származnak, Krisztus tanításának nemzetek felettiségéről és az Egyház nemzetköziségéről tesz tanúságot. Bár a Magyar Rendtartomány hazánkban a kevésbé ismert szerzetes közösségek közé tartozik, a Társaság világszerte dinamikusan fejlődik, és fontos szerepet játszik a katolikus Egyház életében, mert nemzetközisége által az egyes kontinenseken még gyenge vagy éppen lankadó hit erőt, bátorítást és segítséget kap a más kontinenseken virágzó keresztény közösségek hitéből.
Forrás: www.verbita.hu

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!