Segédeszközök, bébiétel, ruhaneműk - Újabb Teuton-adomány Németországból


2012-08-10 18:39:58  | cikk: mo  | 


Segédeszközök, bébiétel, ruhaneműk - Újabb Teuton-adomány Németországból főképe
Nem hagyja magára a pápaiakat a Teuton lovagrend nagymestere, Klaus Blos. A németországi karitatív szervezet képviselője legutóbb néhány hónappal ezelőtt jött városunkba, akkor bébiétellel töltötte meg a város raktárépületét. A héten újra Pápára érkezett a német kamion, melynek rakteréből tolószékek, mozgássegítő és gyógyászati segédeszközök, 84 doboz ruhanemű és 34 euroraklap bébiélelmiszer és babaápoló termék került a város raktárába.

Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője érdeklődésünkre elmondta, 14 raklap bébiterméket kaptak, melyek különböző összetételű ételeket tartalmaznak. Ezek az élelmiszerek 4 hónapostól három éves korig adhatók, de vannak köztük olyanok is, melyeket az időskorúak is szívesen fogyasztanak. A bébitermékeket a megszokott rend szerint, városi osztás keretében juttatják majd el a rászoruló családokhoz, a ruhaneműket pedig hétfőn és csütörtökön 13-15 óra között osztják szét a hátrányos helyzetű, illetve a krízishelyzetbe került személyek közt.

Az bébiélelmiszer-szállítmányból 10 raklapot a Szent István Vértanú Karitasz Csoport tudhat magáénak. Dr. Mail József apát-plébános elmondta, az előző szállítmány is gyorsan elfogyott, biztos benne, hogy néhány hónap alatt szét tudják osztani ezt a mennyiséget is. Már csak azért is, mert sajnos egyre többen kopogtatnak a plébánia ajtaján – tudtuk meg Mail Józseftől, aki hozzátette azt is, hogy az előző szállítmányból mintegy 60 család részesült.

A Teuton lovagrend nagymestere a maradék bébiételt és babaápoló krémet tartalmazó 10 raklapot Sümegre szállította tovább. Klaus Blos elmondta, a rend képviselői minden nap azon fáradoznak, hogy minél több emberen segíthessenek.
- Bár Németországban is egyre több helyen elkel a segítség, természetesen nem felejtjük legfontosabb célországunkat, Magyarországot. Pápán és Sümegen kitűnően működik az adományok célba juttatása és remek a kapcsolat. Én személyesen tudom és mindig meg is győződöm róla, hogy adományaink a legjobb helyre kerülnek, oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk – fogalmazott Klaus Blos.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!