18 millió forintból újulhatott meg a Szent Anna templom


2012-08-08 14:01:33  | cikk: mo  | 


18 millió forintból újulhatott meg a Szent Anna templom főképe
Nagyobb volumenű felújítást végezhetett el a Szent Anna Plébánia a templomban. Az épület belső festése már hetekkel ezelőtt elkészült, azonban a rendelkezésre álló forrásoknak köszönhetően elvégezhették a hittanterem, a kiszolgáló helyiségek, a sekrestye és a szentély felújítását is.  Salgó Ferenc kanonok-plébános érdeklődésünkre elmondta, május másodikán kezdték meg a Szent Anna templom belső állványozását és festését. A Veszprémi Érsekség 4,5 millió forintos felújítási támogatással, dr. Áldozó Tamás a polgármesteri keret terhére 2 millió forinttal járult hozzá a rekonstrukcióhoz. A fő cél a templom belső festése volt, azonban a hívek adományai nyomán, mely közel 8 millió forintot tesz ki, és a plébánia tartalékainak felhasználásával komoly felújítási munkálatokat végezhettek el az egyéb helyiségek esetében is. A beruházás teljes költsége eléri a 18 millió forintot – tudtuk meg Salgó Ferenctől. A plébános hozzátette, régóta dédelgetett álmuk volt a templom felújítása, azonban a korábbi években elvégzett külső állagmegóvás, a toronysisak és az oldalhajók tetőszerkezetének cseréje sok pénzt és energiát felemésztett, így a belső renoválás ezidáig váratott magára. Salgó Ferenc köszönetét fejezte ki a támogatási forrásokért és a hívek adományaiért, majd hozzátette, örömmel tölti el, hogy akkor sem szűkölködtek a segítségben, amikor a hívek kétkezi munkájáról volt szó.
Salgó atya elmondta azt is, ez az év a felújítások és az előkészületek éve volt a plébánia életében, hiszen minden olyan fontos munka, amelyet 2013-ig el akartak végezni, idén befejeződött. Jövőre, május 15-én az ünneplésé és a hálaadásé lesz a főszerep, hiszen a Szent Anna Plébánia akkor ünnepli 70. évfordulóját.
A megszépült templomot búcsúi szentmise keretében dr. Mail József apát-plébános áldja meg e hét vasárnapján, augusztus 12-én délelőtt 9 órakor.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!