Jobbik: Korrekt tájékoztatást kaptunk a kórház és az egészségügy jövőjéről


2012-08-07 18:42:11  | cikk: mo  | 


Jobbik: Korrekt tájékoztatást kaptunk a kórház és az egészségügy jövőjéről főképe
Személyesen folytatott konzultációt a Jobbik helyi önkormányzati képviselője a Gróf Esterházy Kórház főigazgatójával a közelmúltban. Erőss Bulcsú úgy fogalmazott, az MSZP meglehetősen feketén festette le a pápai egészségügy jövőjét, ezért a politikus a tisztázandó kérdéseket személyesen kívánta feltenni dr. Vörös Ibolyának.
A megbeszélésen kiderült, hogy csupán a nőgyógyászaton csökkent öttel az aktív ágyak száma, minden más osztály maradt a régi működési rendszerben. A szemészet és az urológia vonatkozásában az egynapos sebészetet preferálják a döntéshozók, de azokat a műtéteket, amelyeket eddig elvégeztek, azokat a jövőben is végrehajtják. Erőss Bulcsú tájékoztatást kapott arról is, hogy a főigazgató engedélyezte a hálapénz elfogadását intézményében. Dr. Vörös Ibolya döntését azzal indokolta, hogy az egészségügyi dolgozók bére – még a bérkorrekció ellenére is – alacsony, így amennyiben valaki anyagi juttatással is megköszöni a kezelést, azt ő elfogadhatónak tartja – tudtuk meg a jobbikos politikustól. Erőss elmondta azt is, megnyugtató választ kapott a tekintetben is, hogy elbocsájtások nem voltak és nem is lesznek az intézményben.
A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az új rendszer három típusú progresszivitási szintet különböztet meg: a pápai kórház az egyes (alapellátás) és a kettes szinteket képviseli. Mindez jónak mondható, ugyanis a Veszprém megyei kórház is csak 8 területen éri el a hármas szintet a 24-ből.

Erőss Bulcsú a sajtótájékoztató végén – reagálva dr. Áldozó Tamás szavaira – megjegyezte, nincs akadálya annak, hogy a cigány-magyar együttélés problémáival kapcsolatos egyeztetésbe bevonják a cigány közösség képviselőit is, azonban csak olyan cigány vezetővel hajlandóak tárgyalni, aki nem büntetett előéletű.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!