Izgalmas táborban készültek a vöröskeresztes fiatalok


2012-08-06 20:15:50  | cikk:  | 


Izgalmas táborban készültek a vöröskeresztes fiatalok főképe
Lassan 10 éve már annak, hogy a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája az Ifjúsági Vöröskereszt bázisiskolája lett. Az intézmény vöröskeresztes diákjai nemcsak a különböző versenyeken és a véradásokon bizonyítottak, de egy magas létszámú, erős közösséget alkotva aktívan tevékenykednek a hétköznapokban is, gyakran szerveznek gyűjtőakciókat és nem egyszer csatlakoztak országos megmozdulásokhoz. A vöröskeresztes diákok a nyáron sem hagytak fel a gyakorlással: összekötötték a kellemeset a hasznossal, hiszen július végén táborban készültek a kora őszi országos katasztrófavédelmi versenyre.
Kerpel Péter arról számolt be, a tábor rendkívül sikeres és egyben szórakoztató volt a diákok számára. A balatonszepezdi nyári táborban az elsősegély nyújtás fortélyait gyakorolták a fiatalok, számos szituációt, élethelyzetet vettek sorra, amely a bajba jutottak megsegítéséről szóltak.
Nem lett volna teljes a program, ha a résztvevők nem vizsgálhattak volna meg alaposan egy mentő-és egy tűzoltóautót. A mentősök és a tűzoltók minden felszereléssel megismertették a vöröskeresztes fiatalokat, sőt néhányat még ki is próbálhattak diákok. A vöröskeresztes bázisiskola tanára hozzátette azt is, a mentőtisztek és a tűzoltók számára is élmény volt a pápai gyerekekkel dolgozni, hiszen ők már igencsak komolyan érdeklődtek az életmentő eszközök iránt.
A csapat kirándult is az egy hét alatt, megtekintették a füredi szívkórház épületét, sőt még az intenzív osztályra is bemehettek. A szakemberek sokszor megdöbbentő, ugyanakkor rendkívül hasznos és érdekes információkat osztottak meg a táborozókkal a szív-és érrendszeri betegségekkel kapcsolatban – derült ki a beszámolóból. A fiatalok a tábor zárónapján rövid jelentekkel dolgozták fel a vöröskeresztes mozgalom atyja, Henri Dunan életét, pályájának legfontosabb eseményeit.
A táborban tiszteletét tette Dobos Ágnes, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója és Szakály Mónika, a Pápa Területi Szervezet vezetője. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!