A városi tévében reagált a polgármester a Jobbik felvetéseire


2012-08-06 15:51:27  | cikk: mo  | 


Ez egy aljas, zagyva beszéd. Ha racionálisan próbáljuk értelmezni az elmondottakat , akkor az értelmét sem lehet nagyon megragadni. Ami világos, az az, hogy valamiféle indulat van Orbán Imrében és ezt az indulatot kívánja transzformálni, megtalálni másokban és felhasználni arra, hogy az uborkaszezonban politikai hasznot húzhasson belőle - reagált a Pápa Városi Televízió kamerái előtt a múlt héten tartott jobbikos sajtótájékoztatóra dr. Áldozó Tamás. A polgármester úgy fogalmazott, a Jobbiktól 2010 óta értelmes javaslat nem érkezett, így a cigányokkal kapcsolatos kérdésekben sem.
- A híradásokból is kiderül, hogy kriminalizálni szeretnék ezt a problémakört. És azt várják, hogy a hatóságok, bűncselekmények esetében a rendőrség, lépjenek fel ez ellen. Meggyőződésem, hogy amit ma Magyarországon cigánykérdésnek nevezünk, bűnüldözési eszközökkel sem kezelni, sem megoldani nem lehet. Orbán Imre egyébként levélben fordult jegyző asszonyhoz, amelyben olyan címeket jelölt meg, ahol véleménye szerint problémák vannak. Ezek egy részéről kiderült, hogy problémáról szó sincs, másik részében pedig az, hogy valóban szükség volt intézkedésekre, amelyek meg is történtek - mondta el Áldozó Tamás.
A polgármester hozzátette, a kormányváltás óta bekövetkezett jogszabályváltozások lehetővé tették, hogy a nem megfelelő lakókörnyezettel rendelkező polgároktól bizonyos juttatásokat lehet megvonni, illetve felfüggeszteni. Az önkormányzat él is ezekkel a lehetőségekkel, hiszen számos juttatás odaítélésének előfeltétele a környezettanulmány. Áldozó Tamás hangsúlyozta, a hivatal szakemberei több száz környezettanulmányt végeztek el az elmúlt időszakban.
- Természetesen nem tisztes távolságból, ahogy a sajtótájékoztatók zajlanak ezeken a területeken, hanem párbeszédet folytatva az ottlakókkal. Nem kigyúrt férfiemberekről van szó, hanem azokról a kollégáinkról, akik 30-35 évesek, adott esetben nők. Az ő munkájukat sokkal jobban meg kell becsülnünk és tisztelnünk kell, mintsem bűntársi közösség képviselőinek titulálni őket.
A Kanadából visszaérkező cigányok ügyével kapcsolatban Áldozó Tamás elmondta, a téma búvópatakként tör elő időnként a pápai közbeszédben.
- Már többször ajánlottam, hogy mutassa meg valaki azokat a cigányokat, akiket valaki, valamilyen céllal az elmúlt 22 évben betelepített Pápára. Ilyen bejelentés még egyébként nem érkezett. Ami pedig a Pápáról kiutazott cigánycsaládokat illeti, tudunk arról, hogy ilyenek vannak. Azt, hogy hányan menetek ki Pápáról Kanadába, nem tudjuk. Ezzel kapcsolatban bejelentési kötelezettsége senkinek nincs - jegyezte meg a polgármester.
Áldozó Tamás a Jobbik által felvetett közös egyeztetéssel, tanácskozással kapcsolatban elmondta, olyan konzultációnak, amelyen az érintettek képviselői, adott esetben a cigány közösség küldöttjei nincsenek jelen, nem látja értelmét.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!