Előzetesben a nyakláncrabló


2012-08-03 21:16:43  | cikk: HuHa  | 


Előzetesben a nyakláncrabló főképe
Egy rablás sikeres felderítéséről adott hírt lapunknak Nagy Ákos rendőr százados, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A bűncselekményt június 29-én követte el egy pápai fiatal felnőtt férfi, aki a délutáni órákban az utcán kitépte a szembe jövő középkorú hölgy nyakából a közel kétszázötvenezer forint értékű nyakláncot. A lánc megerősített kapoccsal volt ellátva, így elsőre nem sikerült azt leszakítania, ezért többször meglökte az áldozatot, majd a zsákmánnyal eltűnt a helyszínről a menekülésben őt segítő társaival együtt. Az áldozatnak sikerült megjegyeznie a meneküléshez használt jármű rendszámának töredékét, ami nagymértékben segítette a rendőrök munkáját. A pápai rendőrkapitányság nyomozóival a környék összes térfigyelő kamerájának felvételét átnézték és sikerült beazonosítani a bűncselekményben használt gépkocsit, ami alapján a rendőrök eljutottak a tetteshez.
-Mivel a gyanúsított több alkalommal is meglökte a sértettet a zsákmány megszerzéséhez, tette nem dolog elleni erőszaknak minősül, hanem a sokkal súlyosabban minősülő rablás bűntettének, ezt pedig a jogalkotó 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionálja – tudtuk meg a bűnügyi osztály vezetőjétől. A tettes egy pápai fiatal felnőtt férfi, aki már ismert volt a pápai nyomozók előtt, társai pedig Pest megyéből érkeztek.
A rendőr százados kiemelte, ilyen típusú súlyos bűncselekmény ritkán fordul elő városunkban. A közelmúltban két esetben loptak el oly módon nyakláncot, hogy kitépték az áldozat nyakából, ezekben az esetekben azonban nem bántotta a tettes az áldozatokat – és ezeknek a cselekményeknek az elkövetője is rendőrkézre került rövid időn belül.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!