Gól nélküli döntetlen az első hazai találkozón


2012-08-03 20:44:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Gól nélküli döntetlen az első hazai találkozón főképe
A Lombard Pápa Termál FC az OTP Bank Liga 2. fordulójában azt az MVM Paksot látta vendégül, akinél a hét közben lemondott a sikeredző Kis Károly, helyét addigi segítője, Máté Csaba vette át. A hazaiak készülhettek nyugodtabban a találkozóra, hiszen a nyitó fordulóban 1-1-es döntetlent értek el a bajnokesélyes Videoton otthonában, míg a vendégek odahaza kaptak ki a Pécstől 3-2 arányban. Bene Ferenc két helyen változtatott a múlt heti kereten, a mieink a Szűcs – Dóczi, Balogh, Rodenbücher, Németh – Maróti, Tóth, Szabó O. – Arsic, Quintero, Seye összeállításban kezdtek, míg Máté Csaba a Pokorni – Heffler T., Sifter, Éger, Szabó J. – Báló, Fiola, Bartha, Kulcsár, Heffler N. – Simon A. kezdő tizenegyet küldte pályára. Csendesen csordogált a mérkőzés az első percekben, jobbára a két 16-os között passzolgattak a csapatok. A 6. percben aztán Heffler Tibor szabadrúgásból veszélyeztetett, Szűcs azonban résen volt. A 15. percben jegyezhettük fel az első hazai támadást, Arsic indította hosszan Seyét, aki a 16-os vonalán mellel maga elé készítette a labdát, lövését Éger blokkolta. 1 perccel később formás bal oldali támadást követően Szabó Ottó beadásáról maradt le Seye. Felpörögtek az események, még mindig csak a 18. percben jártunk, Heffler Tibor jobb oldali szögletét csúsztatta élesen kapu fölé Bartha. A 32. percben Kulcsár húzott el a jobb oldalon, beadására két paksi is érkezett, akik egymást zavarták, végül Simon Attila 5 méterről ordító helyzetben passzolt mellé. 5 perccel később Tóth passzát követően Quintero fordult le Sifterről a 16-os előterében, majd ígéretes helyzetben 5 méterrel a kapu mellé pörkölt.  5 perccel az első játékrész vége előtt Pokorninak is akadt dolga, Arsic lőtt éles szögből, a vendégek hálóőre csak öklözni tudta  a játékszert. A 44. percben még Heffler Norbert lőtt mintegy 25 méterről, próbálkozását könnyedén fogta Szűcs. A félidőben egyik mester sem változtatott, úgy tűnt, hogy a gól nélküli döntetlen mindkét félnek megfelel. Az 54. percben aztán erre rácáfolt Kulcsár, aki Éger szöglet után visszafejelt labdáját lőtte kapura, a játékszer a jobb oldali kapufáról vágódott ki. Ezt követően jobbára mezőnyjáték folyt a második félidőben, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 78. percben Seye ébresztette fel a nézőket, 18 méteres lövése a bal oldali kapufán csattant. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Quintero kevergetett a bal oldalon, beadását követően Seye félfordulattal lőtt, a labda jócskán elkerülte Pokorni kapuját. A hátralevő időben már nem változott az eredmény, a Lombard Pápa két bajnoki mérkőzést követően tehát két döntetlennel áll. A következő mérkőzés sem ígérkezik egyszerűnek, augusztus 11-én a Ferencváros vendége lesz Bene Ferenc együttese.

Máté Csaba: Úgy érzem, hogyha figyelembe vesszük a sokkhatást, amit Kis Károly váratlan lemondása idézett elő, a csapatom jól helytállt, hosszú idő után nem kaptunk gólt. A mezőnyben a mi akaratunk érvényesült, főleg az első fél órában. A végjátékban a rámenősség hiányzott a játékunkból, azt kell mondanom, igazságos eredmény született.

Bene Ferenc: Az első félidőben a Paks akarata érvényesült, 1-2 komolyabb lehetőségünk volt, amiből gólt szerezhettünk volna. A második félidőben voltak olyan periódusok, amikor a vendégek fölé tudtunk nőni, de reális eredmény született. Szervezett futballt láthatott a közönség, sajnos a támadójátékunk ezen a napon gyenge volt. Négy sérültünk volt a keretben, ifistákkal töltöttük fel a kispadot, ennek fényében csak gratulálni tudok a játékosaimnak, hiszen ismét alázatos futballt mutattak be.

Heffler Norbert: Jó érzés volt visszatérni a Perutz Stadionba, a Lombard elleni más, mint a többi mérkőzés. Pápán lettem első osztályú játékos, mindig máshogy fogom kezelni, mint a többi csapatot. A mérkőzésen elég nagy iram volt, látszik, hogy a szezon elején vagyunk, sok volt a pontatlanság a játékunkban. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei a gólszerzésre, úgy érzem igazságos döntetlen született.

Lombard: Szűcs – Dóczi, Balogh, Rodenbücher, Németh – Maróti, Tóth (Benko), Szabó O. (Présinger) – Arsic (Fellai), Quintero, Seye

Paks: Pokorni – Heffler T., Sifter, Éger, Szabó J. – Báló, Fiola, Bartha (Mészáros), Kulcsár, Heffler N.(Kiss T.) – Simon A. (Tököli)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!