Kánikula: Igazi strandidő lesz a hétvégén


2012-08-03 10:11:57  | cikk: mo  | 


A következő napok időjárását feltétlenül használják ki a tópartra vagy fürdőzni vágyók. A napokban ugyanis kitűnő strand- és nyaralóidő várható. Örülhetünk a kánikulának, de fel is kell rá készülnünk, hiszen a hőség megviselheti nemcsak a gyermekek és az idősebbek, de még a fiatalok és egészségesek szervezetét is.
Bár az ország számos megyéjében másodfokú hőségriasztást rendeltek el péntektől, Veszprém megyében nem lesz akkora a forróság. A meteorológiai előrejelzések szerint térségünkben hétfőig nem sokkal 30 fok felett alakul a levegő hőmérséklete, este pedig kitűnően átszellőztethetjük lakásunkat, hiszen az éjszaka kellemes felfrissülést hozhat. Márcsak azért is, mert ma késő délutántól a nyugati határszélen heves zivatarokra számíthatunk, felhőszakadással, esetleg jégesővel és viharos, kb.80 km/h-t meghaladó széllel.
A legmelegebbnek a hétfő ígérkezik, akkor a levegő hőmérséklete meghaladhatja a 35 fokot is.
A kánikulai melegben arra figyelmeztetnek a szakemberek, hogy a legmelegebb órákban, 11-15 óráig lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon és figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre. A hőség óvatosságra inti a gépjárművezetőket is, hiszen a nagy melegben a reakcióidő megnövekedhet.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!