A következő évad programját szervezi a Barokk Egyesület


2012-08-02 23:19:36  | cikk: HuHa  | 


A következő évad programját szervezi a Barokk Egyesület főképe
Kellemes nyár esti pikniket szervezett tagjai számára a Pápai Barokk Hagyományőrző Közhasznú Egyesület szerdán este. A közel harminc főt számláló csoport a Hagyományok Hegyén gyűlt össze, hogy a közösen készített vacsora mellett jó hangulatban töltsön el egy estét. A könnyed kikapcsolódáson túl néhány – az egyesület működéséhez kapcsolódó – feladatot is megbeszéltek a tagok és a következő évad programját is megvitatták.
-Az elmúlt évadban szerveztünk egy előadássorozatot, mely a pápai Esterházyakhoz kapcsolódott, a budapesti Utazás 2012 kiállításon valamint a Pápai Agrárexpón népszerűsítettük az Esterházy-kastélyt és természetesen részt vettünk a kastély szezonnyitó rendezvényén is. A ma este fő célja pedig az volt, hogy egy jó hangulatú vacsorával egybekötött estén ismét összehozzuk a csapatot – mondta el Mészáros Szabolcs, az egyesület elnöke, hozzátéve, továbbra is várják mindazok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a hagyományőrző csoport tevékenységében.
A közel egy éve alakult csoport a kulturális hagyományok őrzését, a pápai barokk történetének megismerését és megismertetését, valamint az Esterházy-kastély népszerűsítését tűzte ki célul és programjaikat is ennek jegyében szervezik. A következő évadra már számos ötletük van.
-Szeretnénk tovább folytatni a télen megtartott előadássorozatunkat és ehhez már néhány feldolgozandó témánk is van, emellett több kirándulást is tervezünk, és idén mi szervezzük majd a barokk bált a kastélyban – sorolta fel az idei program néhány elemét az elnök. A csoport tervezi a pápai Esterházy-kastély történetének részletes megismerését is, hiszen kastélyban megrendezett barokk táborok megmutatták, hogy rengeteg olyan érdekesség van a kastélyban és a barokk kor történetében, amit érdemes megismernie az egyesület tagjainak is, mindemellett pedig a tagság októberben eleget tesz a fertődi Esterházy-kastély meghívásának, ahol ugyancsak barokk viseletbe öltözve népszerűsítik majd a pápai kastélyt.
A szerdai összejövetel „hivatalos” részét követően késő estébe nyúló beszélgetéssel, a tárcsán sütött húsok elfogyasztásával és vidám borozgatással töltötték az időt a Barokk Egyesület tagjai.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!