Két új parancsnok érkezett a Nehéz Légiszállító Ezredhez


2012-08-01 20:54:53  | cikk: mo  | 


Két új parancsnok érkezett a Nehéz Légiszállító Ezredhez főképe
Nagyszabású ceremónián búcsúztatták a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) két századparancsnokát és iktatták be az új vezetőket ma délelőtt. A MH Pápa Bázisrepülőtéren tartott eseményen Keith P. Boone ezredes, a HAW parancsnoka köszöntötte a megjelenteket, köztük Unger Tamás alpolgármestert, Domonkos Miklóst, a bázisreptér nyugállományú parancsnokát és a távozó, illetve újonnan érkező vezetők családtagjait. Az irányítási és ellenőrzési feladatokat ellátó század korábbi parancsnokát, a norvég Tom-Ivar Punsvik alezredest – négy év szolgálat után – a svéd Bengt Friberg alezredes váltotta pozíciójában. Friberg alezredes 1980-ban került a Svéd Légierő kötelékébe, az új századparancsnok nem először szolgál nemzetközi, többnemzetiségi környezetben.
A Logisztikai Támogató Század éléről a román Costel Gavrila alezredes távozott. A parancsnok 22 éve szolgál a Román Légierőnél. A század élén mától a norvég Kjell-Arne Nilsen áll, aki szintén több mint 20 éve tevékenykedik katonai pályán.
A hivatalos parancsnokváltási ceremónia után Boone ezredes virágcsokorral köszöntötte parancsnokai családtagjait, hangsúlyozva ezzel, hogy a meghitt családi légkör nagy mértékben segíti felelősségteljes munkájukat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!