Orbán Éva célja a döntőbe kerülés az olimpián


2012-07-31 12:53:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Orbán Éva célja a döntőbe kerülés az olimpián főképe
A Pápai SE egykori versenyzője, a VEDAC jelenlegi atlétája, Orbán Éva harmadik olimpiájára készül. A sportoló 2004-ben Athénban a 24. (65,76 m), 2008-ban Pekingben pedig a 34. helyet (65,41 m) érte el. A kiváló kalapácsvető 2011. júniusában olimpiai B-szintet dobott, augusztusban 71,33 méteres országos csúccsal második lett az universiaden. A 2011-es atlétikai világbajnokságon a selejtezőben 68,89 méterrel 13. lett úgy, hogy a döntőről három centivel maradt le. A 2012-es Európa-bajnokságot a hetedik helyen fejezte be. Az olimpikon elmondta, jól sikerült a felkészülése, a korábbi ötkarikás játékokkal ellentétben nem izgul, és a rendkívül erős mezőnyben célja a döntőbe kerülés.
- Nagyon elégedett vagyok a felkészüléssel, minden rendben volt a hónapok során, sérülés sem hátráltatta a munkámat, erőnlétben, mentálisan jó állapotban vagyok. A cél a döntőbe jutás, hogy aztán ott mire lehetek képes, az csak ott fog kiderülni. Annak ellenére, hogy a mezőny irreálisan erős, próbálok nem megijedni a feladattól, várom már, hogy dobókörbe állhassak. Furcsa itthonról nézni az olimpiát, nagyon drukkolok az összes magyar versenyzőnek. Félelem abszolút nincs bennem, bízom benne, hogy a kinti magyarok, drukkolnak majd nekem, ami plusz motivációt ad.

Orbán Éva augusztus 4-én utazik ki Londonba, a selejtezőket augusztus 8-án szerdán délelőtt 11 órától rendezik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!