Jobbik: Még mindig vannak problémás területek


2012-07-30 19:14:29  | cikk: mo  | 


Jobbik: Még mindig vannak problémás területek főképe
A Celli út környéke, a Rigó lakótelep és a Mező utca 9. még mindig a város legproblémásabb területei közé tartozik – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Orbán Imre. A Jobbik helyi elnöke elmondta, az elmúlt egy évben értékelhető előrelépés nem történt, sőt egyes területeken napjainkban még súlyosabb a helyzet. Napi szinten zajlik a kábelégetés, a nők, a gyerekek és idősebb állampolgárok elleni verbális és fizikai erőszak – fogalmazott a politikus.
Orbán Imre szerint a város vezetése elbagatellizálja a problémákat, az állandó kifogáskeresés és a paragrafusokra való hivatkozás közepette azonban a város egyes területei lassan lakhatatlanná és élhetetlenné válnak.
- Az elmúlt időszak eseményei bebizonyították, hogy az a modell, amelyet a kormányzat és szellemi bűntársa, az MSZP képvisel a cigányság integrálását illetően, járhatatlan. Az általunk felvetett problémák nem újkeletűek, azokra nem először hívjuk fel az illetékesek figyelmét. A három területen élő magyarok számára mára már elviselhetetlen a cigányok általi állandó zaklatás, rendzavarás és környezetszennyezés – fogalmazott Orbán Imre.
A jobbikos politikus kérte az illetékeseket és a hatóságokat, hozzák nyilvánosságra, hány esetben intézkedtek, illetve tettek feljelentést kábelégetőkkel és környezetkárosítókkal szemben, tájékoztassák a közvéleményt a Pápáról kivándorolt, majd Kanadából kiutasított cigányok hazatéréséről. Orbán Imre a nyilvánosság előtt kérte az illetékeseket, hogy tájékoztassanak arról is, miként kívánják felszámolni a Rigó lakótelepen, a Mező utcában és a Celli úton tapasztalható problémákat, milyen módon kívánják helyreállítani az ottlakók nyugalmát. A politikus hozzátette azt is, kezdeményezni fogja a polgármesterrel, a helyi Fidesz vezetésével a cigány-magyar együttélés és a város közbiztonságát érintő kérdések megvitatását.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!