Seye gól, Szűcs parádé, Lombard pontszerzés


2012-07-29 20:27:10  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: vidi.hu  | 


Seye gól, Szűcs parádé, Lombard pontszerzés főképe
Az OTP Bank Liga első fordulójában a Lombard Pápa a Sóstói Stadionba látogatott. A két csapat más-más tervekkel vágott neki a bajnokságnak, a Vidinél csakis a bajnoki cím az elfogadható, míg Bene Ferenc erős középcsapatot szeretne a rendelkezésre álló keretből faragni. Ennek ellenére nem statisztaszerepre készültek a pápaiak, a kezdőbe két újonc, Szabó Ottó és Maróti Béla is bekerült, Cekulajevs még a padon sem foglalt helyet, a mieink a Szűcs – Dlusztus, Balogh, Rodenbücher, Szabó – Maróti, Horváth, Németh, Quintero– Arsic, Seye összetételben kezdtek, Sousa mester a Bozsovics – Hector, Vaskó, Szekeres, Szolnoki – Uros, Mitrovics, Kovács, Walter Lee, Haraszti – Torghelle kezdőnek szavazott bizalmat. Ahogy arra számítani lehetett, hazai rohamokkal indult a mérkőzés, az 5. percben Torghelle ellen szabálytalankodtak, a szabadrúgást Mitrovics végezte el, a hosszú sarokra tartó lövést Szűcs bravúrral tolta szögletre. Quintero veszélyeztetett vendégrészről, a kolumbiai játékos éles szögből az oldalhálót találta el. Még 10 perc sem telt el, amikor újabb Videoton lehetőség maradt ki, Torghelle került helyzetbe, a 16-oson belül lőtt, ám Szűcs remek ütemben vetődött, így maradt a 0-0. A 12. percben Haraszti szabadrúgását Vaskó kapásból kapura tűzte, a labda a felső lécen csattant. Negyed óra elteltével Seye fejében volt a vezető találat, egy jobb oldali beadásra Bozsovics rosszul jött ki, Seye pedig fejelt, kevéssel az üres kapu mellé. A félidő derekán megszerezte a vezetést a Lombard, Arsic iramodott meg a bal szélen, középreadása a 11-es pontnál üresen találta Seyet, aki a bal alsó sarokba gurította a labdát 0-1. Az egygólos előny megmaradt a szünetre. A szünetben Paulo Sousa cserélt, Szolnoki helyére Nikolics állt be, Bene nem változtatott. A csereember mindjárt adott is egy nagy labdát Harasztinak, a ziccert Szűcs lábbal védte. Az 53. percben egyenlített a Vidi, egy beívelt labdát Balogh nézett el csúnyán, a játékszer így Nikolics elé került, aki nem sokat vacakolt, és védhetetlenül kilőtte a bal alsót 1-1. Teljesen más mentalitásban jött ki a folytatásra a székesfehérvári gárda, jóval veszélyesebben játszottak, szerencsére Szűcs Lajos átmentette tavalyi parádés formáját, így a 66. percben Kovács 10 méterről sem tudta bevenni a kapuját, a kiváló hálóőr sokadik bravúrját mutatta be. A 78. percben ismét igazolta klasszisát Szűcs, Walter Lee remek ütemben ugratta ki Nikolicsot, lövését a pápai kapus térddel hárította. Egy perccel később újabb Videoton helyzet, ám Szűcs eszén Gyurcsó sem tudott túljárni. A hátralévő időben nem változott az állás, a Lombard bravúros pontszerzéssel kezdte az idei szezont. Folytatás augusztus 3-án 17 órától, amikor Paks együttesét látják vendégül.

Paulo Sousa: Bár hoztunk pár rossz döntést az első félidőben, de már ekkor is kidolgoztunk több nagyobb helyzetet. Sajnos ellenfelünk egyetlen lehetőségéből betalált. A második félidőben már sokkal gyorsabban játszottunk, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Még annyit hozzátennék, az elmúlt napokban sokat gondolkoztam azon, hogy azzal is próbálom segíteni a csapatot, ha higgadtabb próbálok maradni a kispadon, de ilyen bírói ítéletek mellett, mint amilyenek a mai mérkőzésen is voltak, ez lehetetlen. A játékvezető nagyon fontos szituációkban nem fújt, amikor játékosaimmal szemben a tizenhatos előterében szabálytalankodtak. A szabályok egyértelműek, és azokat a bíróknak be kellene tartatniuk, mert ez a feladatuk. És félreértés ne essék, ezeket az én játékosaimmal is ugyanúgy be kell tartatniuk, mint bármely másik csapat focistáival

Bene Ferenc: Játékosaim ma óriási szívvel futballoztak, nagy alázattal, és ez végül eredményre vezetett. Ugyanakkor gratulálnom kell a Vidinek is, ugyanis nagyon jó ritmusban és remek iramban játszott, valóban minőségi játékot mutatott be, és a második félidőben bizony egyszer-egyszer a szerencsének, illetve főleg Szűcs Lajos kapusnak köszönhettük, hogy tartani tudtuk az állást. Szerencsére bírtuk a végét erővel. Úgy érzem, hogy jogosan vittünk el egy pontot Székesfehérvárról. (vidi.hu)

Videoton – Lombard Pápa 1-1 (0-1) Gsz.: Nikolics ill. Seye

Videoton: Bozsovics – Hector, Vaskó, Szekeres, Szolnoki (Nikolics) – Uros (Peric), Mitrovics, Kovács, Walter Lee, Haraszti (Gyurcsó)– Torghelle

Lombard Pápa: Szűcs – Dlusztus, Balogh, Rodenbücher, Szabó – Maróti, Horváth (Tóth G.), Németh, Quintero– Arsic (Dóczi), Seye (Benko)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!