Nyári frissítő kurzus a megye játékvezetőinek


2012-07-29 18:51:57  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyári frissítő kurzus a megye játékvezetőinek főképe
Első alkalommal adott otthont Pápa városa a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottság nyári frissítő kurzusának. Három napon keresztül készültek a megye sípmesterei és asszisztensei Pápán. Pénteken az asszisztenseknek UEFA dvd alapján les tesztet, a játékvezetőknek felmérést tartottak, a szombati programban szakmai előadás, mérkőzések szituációinak elemzése, valamint Pápa Város Önkormányzatának csapatával kiegészülve csoportok közötti kispályás torna szerepelt. Vasárnap korán kelt a 160 fős társaság, a Bázisrepülőtéren reggel 6:30-tól öt csoportban - NB III, megyei I., megye II., megye III., megyei IV. – korosztályok szerint hajtották végre a teszteket. A három napot Gyürüsi Gábor, a Pápai Játékvezetői Bizottság elnöke foglalta össze.
- Szó esett a szabályokban történt változásokról, szabályértékelésekről, tesztekről. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottságának tagja, aki háromórás előadást is tartott a külföldön szerzett tapasztalatairól, ez nagyon hasznos volt. Délután a játékvezetők teszteket hajtottak végre, melyek alapján kialakultak a keretek. A teszt fizikai és elméleti részből áll, előbbi 6x40 méterese rövidsprintből, 20x150 méteres sprintből áll, elméletben pedig egy 25 kérdésből álló kifejtős kérdéssort kellett megoldani. Újdonság, hogy megyei I. és megyei II-es asszisztensi keretet hirdettünk, erre azért nyílt mód, mert szerencsére sok fiatal csatlakozott hozzánk. A visszajelzések alapján örömmel mondhatom, hogy mindenki elismerően beszélt a hétvégéről, a helyszínek, a programok, a szállás kifogástalan volt. A segítségért és a támogatásért köszönetet mondunk az alábbi önzetlen felajánlóknak: Pápa Város Önkormányzata, Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság, Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér, Nedvesi Renáta, Halgas Csaba, Böröczky Jenő, Szaller Gábor, Belloni György, Piller György, Györkös Béláné, Karácsony-Margl Melinda, Tóth Péter, Szalai Gábor, Ácsné Bretus Ibolya, Stilet Norbert, Felber Zoltán.
A háromnapos rendezvényről elismerően nyilatkozott Mező Béla, aki a Veszprém Megyei  Játékvezető Bizottság elnöke. A sportvezető emellett a balatonfüredi Kispályás Labdarúgó-szövetség elnöke is.
- Szeretnénk a megyei játékvezetést felfrissíteni, lehetőséget adni a fiataloknak, ezért szigorítottunk a teszteken, csökkentettük a korhatárokat. Az utóbbi pár évben nem tudtunk országos játékvezetőt produkálni, idén Aradi József személyében megtört a jég, remélhetőleg egy éven belül többen is követhetik őt a fiatalok közül. Ez egyértelműen a talent-mentor program sikerének köszönhető. Kassai Viktor nemzetközi sikerei szintén jót tettek a hazai játékvezetésnek, sok, de ami még ennél is fontosabb, tehetséges újonc csatlakozik hozzánk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!