„Elindultunk égő szívvel, s minden léptünk imádság lesz…” - Gyalogos zarándoklat indult Szanyba


2012-07-28 19:46:25  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Elindultunk égő szívvel, s minden léptünk imádság lesz…” - Gyalogos zarándoklat indult Szanyba főképe
A pápai Szent Anna Plébánia egyházközössége a tavalyi év sikerein felbuzdulva idén is gyalogos zarándoklatot hirdetett a Szent Anna Plébániától a szanyi Szent Anna Kápolnához, Szent Anna asszony ünnepéhez kapcsolódóan. A hívek ma délelőtt 10 órakor indultak el énekelve, s imádkozva a Pápától körülbelül 25 km-re található kis községbe, Szanyba. A zarándoklatot természetesen minden pápai lakosnak felajánlották a résztvevők. A lelkes híveket Salgó Ferenc kanonok-plébános áldotta meg útjuk kezdetén.  Buzásné Patyi Judit, a csoport vezetője hírportálunknak elmondta, július 26-án ünnepelték Szent Annát.
- Július 26-án szoktuk tartani a templom védőszentjének ünnepét, a Szent Anna búcsút, amit az idei évben el kell halasztanunk a templom belső szentelése miatt augusztus 12-re. A hagyomány szerint gyalogos zarándoklatra indulunk ma Szanyba, ahol a hívek már várnak minket. Útközben Egyházaskeszőn is szeretettel fogadnak bennünket, ahol néptáncosok köszöntik csoportunkat a falu határában, valamint Imre atya fog minket megáldani - mondta a csoport vezetője.
Buzáné Patyi Judit hozzátette, a zarándoklat nagyon fontos lelki feltöltődés a természetben, Istennel kettesben lenni, a csend és a nyugalom, valamint a madarak csicsergése között. Istennel elcsendesedni és kettesben lenni a mindennapok nehézségeinek megoldása.
A gyalogos zarándoklat ma este 19 órára érkezett a szanyi plébániatemplomhoz, ahol hívek sokaságával együtt haladnak tovább az erdei tisztáson keresztül a Szent Anna Kápolnához, itt egy göllei vendégpap mutat be szentmisét. A program késő este gyertyás körmenettel zárul a kegykápolna körül. Holnap reggel pedig ünnepi szentmisével kezdődik a nap. Az útról és a szentmiséről a Mária Rádión keresztül értesülhetnek a hívek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!