Tőkeemelés a termálban


2009-12-17 22:23:20  | cikk: -.-  | 


Döntött ma Veszprém Megye Közgyűlése: 772 millió forintért zárt körben újonnan kibocsátandó részvényt fog jegyezni a Pápai Termálvízhasznosító Zrt-ben, s ezzel 49 százalékra növeli részesedését a társaságban. A tranzakcióval párhuzamosan a pápai és a megyei önkormányzat egy kft-t alapít külső-várkerti ingatlanfejlesztések előkészítésére és finanszírozására. A létrehozandó kft. többségi tulajdonosa (51 százalék erejéig) a megyei közgyűlés lesz.
A megye szerepvállalásának köszönhetően a társaság rendelkezésére áll a Várkertfürdő korábban már ismertetett fejlesztésére elnyert pályázat önrésze (a projekt tervezett nagysága 1,05 milliárd forint, az első fordulóban megítélt támogatás 420 millió forint). A projekt keretein belül gyógyászati központ, szabadtéri medencék és egy télen-nyáron használható, 21 méter magasra tervezett (jelenleg Magyarországon nincs ennél magasabb) csúszda-komplexum épül. Az ingatlanfejlesztő kft. első lépésként appartmanházak építését tervezi a Fenyves utcában. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke bizakodóan tekint a megyei szerepvállalás elé.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!