Villanyszerelői vizsgát tettek a Vízmű dolgozói


2012-07-24 18:46:41  | cikk: mo  | 


Villanyszerelői vizsgát tettek a Vízmű dolgozói főképe
A hatékonyabb munkaszervezés indokolta annak a villanyszerelői tanfolyamnak az elvégzését, mely a mai nappal ért véget a Pápai Vízmű Zrt. 16 munkatársa számára. Dr. Lukács Endre vezérigazgató tájékoztatott, a 600 órás, OKJ-s oklevelet adó képzésen minden dolgozójuk sikeresen szerepelt. A tavaly ősszel indult kurzuson mind az elméleti, mind a gyakorlati alapokat el kellett sajátítaniuk a résztvevőknek. A Vízmű vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, dolgozóik nem pusztán egy vízvezeték-szerelő hatáskörébe tartozó problémákkal, feladatokkal szembesülnek, sok esetben árammal és elektromossággal dolgoznak. Ezért volt fontos, hogy minél több munkatársukat megnyerjék a tanfolyamnak, amelyre jelentkeztek is szép számmal, és természetesen nemcsak a fiatalabb korosztály köréből. Lukács Endre hozzátette, több szakterületről érkeztek a résztvevők: a vizsgázók között voltak szerelők, karbantartók, diszpécserek, lakatosok, vízvezeték-szerelők és üzemmérnökök is. A vezérigazgató elmondta azt is, a tanfolyamot a szakképzési alap terhére a Vízmű finanszírozta a dolgozóknak.
Kovács János, a vállalat diszpécsere épp ottjártunkkor végzett a szóbeli vizsgával. A fiatalember elmondta, rendkívül átfogó és sokrétű volt a tanfolyam. Az egy írásbeli, két gyakorlati, egy szóbeli és egy informatika vizsgából álló kurzus – véleménye szerint – egy erős középszintű tudást biztosít számára a jövőben a villanyszerelő szakmában. Kovács János elmondta azt is, kitűnően tudja majd alkalmazni a tanultakat, hiszen a szennyvíztelepen nap, mint nap elektromos berendezésekkel foglalkozik, melyekkel ezentúl sokkal bátrabban és magabiztosabban bánhat a munkája során.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!