Megkezdődött a felvételi időszaka


2009-12-17 22:11:04  | cikk: Tóth Tamara  | 


December 15-étől lehet jelentkezni a 2010 szeptemberében induló képzésekre. Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató mindkét kötete érettségizetteknek és diplomásoknak egyaránt. A 2010. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során csak azokra a képzésekre lehet jelentkezni, amelyek a kiadványokban, valamint - az ehhez tartozó - 2010. január végén megjelenő hivatalos kiegészítésben szerepel. Továbbá sok fontos információhoz juthatnak hozzá az érdeklődők a www.felvi.hu oldalon.

A Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban megtalálhatók a jelentkezés sajátos, az adott intézményre vonatkozó feltételei is, mint például a bizonyos képzéseknél kötelező alkalmassági, gyakorlati vizsgák követelményei és időpontjai, a választható szakirányok, a költségtérítéses képzések várható költsége, vagy a szakonként meghatározott érettségi követelmények. Jelentkezni 2010. február 15-éig lehet, eddig kell postára adni a jelentkezési lapokat az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 postacímre, illetve az e-felvételizőknek eddig kell véglegesíteniük jelentkezésüket. Az elektronikusan jelentkezőknek a hitelesítő adatlapokat 2010. február 23-ig kell elküldeniük a fent említett címre.

Sokat segít a választásban:

- a Felvi rangsor
- Az Educatio kiállítás: 2010. január 22-23. között a kiállításon szinte az összes egyetem és főiskola bemutatkozik
- intézményi nyílt napok: a jelentkezők megnézhetik az épületeket, ismerkedhetnek a környezettel és nem utolsó sorban közvetlenül beszélhetnek hallgatókkal, oktatókkal
- a pontszámító kalkulátor a www.felvi.hu oldalon: segít a jelentkezőknek kiszámítani a (várható) pontjaikat.

Jelentkezési lapot minden postán lehet igényelni, de aki megveszi a könyvet, az ajándékba kap 2 példányt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!