Három Fighting Force arany a WKF Amatőr Világbajnokságon


2012-07-23 17:59:51  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Három Fighting Force arany a WKF Amatőr Világbajnokságon főképe
Az elmúlt hétvégén a horvátországi Varazdinban rendezték meg az osztrák központú WKF (World Kickboxing Federation) Küzdősport és Harcművészeti Világbajnokságot. Az eseményen 32 ország 550 versenyzője vett részt, túlnyomóan osztrák és német indulókkal, akik minden kategóriában jelen voltak. Annak ellenére, hogy Kasza László elmondása szerint a világszövetség hathatós, néhol már vérlázító módon segítette a hazai harcosokat, a Fighting Force három arany-, négy ezüst és egy bronzérmet szerzett.
- A programban formagyakorlat, kick box, thai box, K-1, MMA küzdelmeket rendeztek, a pápai Fighting Force SE négy versenyzővel képviselte városunkat. Németh Tibor light- és kick-light, Enyingi András semi- és light, Gál Szilárd K-1 és full-contact low kick, míg jómagam tradicionális és lágy stílusú formagyakorlat kategóriában tettem próbára tudásomat. Gál Szilárd a low kick küzdelemben orrcsonttörést szenvedett, ami sajnos nem csak az aznapi, de a másnapi K-1 szereplését is befolyásolta. A helyosztókig nem volt gond, de a döntőbe jutásért vívott meccsén a korábbi félelmeket igazolva a cseh versenyző sajnos eltalálta a sérült orrot és ez meg is pecsételte a meccs, és Szilárd sorsát, aki sérülten is megérdemelten kapta meg a bronzérmet. Enyingi András semi-contact-al kezdett, szépen menetelt, az elődöntőben a magyarok által már jól ismert, rutinos osztrák Harald-al csapott össze, akit nagy csatában győzött le. Sajnos ezután mindössze egy perc pihenőt kapott és már jött is a döntő egy pihent osztrák fiúval. Nagy csatát hozott a finálé, de a kevés pihenő sajnos meglátszott Andráson, akinek ezúttal meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Light-contact-ban azonban elégtételt vett, főleg kitűnő lábtechnikával német, cseh, osztrák versenyzőket legyőzve, magabiztosan szerzett vb aranyat. Németh Tibor light-contact kategóriában kezdte a menetelést, osztrák versenyzőket legyőzve került a döntőbe, ahol egy szívós romám fiúval került össze, de csak a döntő eleje volt kiegyenlített, a végén már csak Tibi dominált, megérdemelve szerezve meg a világbajnoki címet. Németh kick light kategóriában is osztrák versenyzővel kezdett, aztán a dobogós helyezések eldöntésekor már horvát versenyzőkkel kellett megmérkőznie. A thai boxos alapokkal rendelkező pápai fiú elsősorban technikás rúgásokkal és gyors ütéskombinációkkal tudatta a horvát ellenfelekkel, hogy ezen a napon is csak ő lehet a végső győztes. Ez így is lett, megszerezve a Fighting Force SE harmadik, saját maga második világbajnoki aranyérmét.
Kasza László saját teljesítményével elégedett volt, bár a bírák finoman szólva sem egyenlő mércével mérték a versenyzőket.
- A kiírás szerint az összes formagyakorlat bemutatásra került, innen emelték ki a legjobb hármat, melyeket újra bemutattak, így döntötték el a dobogós helyezések sorrendjét. Tradicionális formagyakorlatom bekerült az első három közé, de a döntőn bemutatott gyakorlatból levontak 0.3 pontot, amit azzal magyaráztak, hogy volt benne több magasságba bemutatott rúgás, ami náluk nem jellemző a tradicionális jellegre, így két osztrák mester végzett az élen, én pedig a bronzérmet kaptam.
Az egyesület elnöke hozzátette, az eredményhirdetés után a győztes taekwondo mester odament hozzá, és röviden csak annyit mondott: „Jobb voltál nálunk…”. Kasza lágy stílusú formagyakorlatát is kiemelték a legjobb három közé, ahonnan a legjobb kettőbe jutott, sajnos a bírák az osztrák mestert hozták ki győztesnek 3:2 arányban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!