A díjugratással véget ért a military bajnokság


2012-07-22 16:22:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A díjugratással véget ért a military bajnokság főképe
Ahogy arról korábban beszámoltunk, ezen a hétvégén háromnapos országos military bajnokságot rendeznek a Lovasiskolában. Pénteken a díjlovaglást, szombaton a terepversenyt, ma pedig a díjugratást bonyolították le, az ob-n 62 lovas vett részt, köztük hat szlovák versenyző. Pápai résztvevő sajnos nem indult, Nagy Zsuzsanna lova ugyanis lebetegedett. Attyapusztán az A0 és az A kategóriában voltak ugyan megállások, de mindenki be tudta fejezni a versenyt, a B és a CNC* kategóriában viszont több lovast ki kellett zárni, mivel a pályával nem tudtak megbirkózni. Kocsis László érdeklődésünkre elmondta, minden évben változtatnak az akadályok távolságán, típusán, ezáltal még technikásabb a pálya. A military verseny zárónapján a bajnokság színvonalához méltó pályát építettek a szervezők, többen is hibátlanul teljesítették az akadályokat. Végső győztest a három nap összeredményei alapján hirdetnek, úgy, hogy a díjlovaglás során kapott pontokat átszámolják mínusz pontokká, a lovas ezekkel indul el a terepversenyen, és vagy hibátlant megy, vagy további pontokat gyűjt. A díjugratásnál is hasonló a helyzet, ha leveri az akadályt, megáll, túllépi az időt vagy ellenszegül a ló, ismét büntetőpontokat kap, értelemszerűen az nyer, akinek a legkevesebb pontja van. Két kategóriában, a B-ben és az egycsillagosban országos bajnokság is zajlott, előbbiben az ifjúsági, utóbbiban a junior korcsoport részére.

Az eredmények hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!